Bestuursbericht: ohai!

Hack42 heeft een nieuw bestuur!
Wij (Lurwah, Spider en Bugblue) zien in de space wat dingen die we graag vanuit een officiële functie willen aanpakken en hebben daarom onze ideeën aan Moem, Cookie en Eightdot voorgelegd en gevraagd wat zij ervan zouden vinden als wij hun bestuurstaken overnemen. Zoals besproken in de deelnemersvergadering van 21 juli jl. is hier positief op gereageerd en zijn wij benoemd tot het nieuwe bestuur. Lurwah zal hierin de rol van voorzitter vervullen, Spider die van bestuurssecretaris en Bugblue die van penningmeester.

Waarom willen wij het bestuur zijn?
Om te beginnen, willen we de financiele en deelnemersadministratie gaan aanpakken. Hier is ruimte voor verbetering door o.a. meer automatisering en dus het makkelijker en inzichtelijker maken voor iedereen. Daarnaast willen wij het aandachtsveld verschuiven en ons meer gaan richten op de community rondom Hack42, oftewel jij de deelnemer. In de jaren na de oprichting heeft de fysieke space en alles wat we daarin nog misten centraal gestaan. Dit hebben de bestuurders tot nu toe prachtig opgepakt en we mogen ook wel concluderen dat de doelen succesvol behaald zijn. De space (be)staat!

Ondanks de blijvende aanwas van nieuwe deelnemers, hebben we ook gemerkt dat er de afgelopen tijd verschillende deelnemers vertrokken zijn. Dat is enerzijds onvermijdelijk, maar aan de andere kant is dit ook een signaal. We zien, en hebben zelf gemerkt, dat mensen die even geen tijd hebben voor de space snel vervreemd raken van de Hack42 community. Dit verhoogt vervolgens de drempel om weer eens langs te komen en uiteindelijk wordt een deelnemerschap opgezegd terwijl dat misschien helemaal niet nodig was geweest. Wij zien het als onze bestuurstaak om dit aan te pakken. Het zou mooi zijn als wij als groep deelnemers van Hack42 ervoor kunnen zorgen dat we een hechte band krijgen en houden met alle deelnemers. De space is awesome, maar de mensen om je heen zijn dat nog meer!

En wat betekent dit?
Hoe we dit gaan bereiken staat nog niet in steen gebeiteld. Het is daarnaast ook absoluut niet de bedoeling om vanuit het bestuur te gaan sleutelen aan de space zonder inspraak van de deelnemers. Om een goed plan op te kunnen stellen gaan we daarom op korte termijn het gesprek aan met iedere deelnemer. We willen graag van JOU horen wat JIJ goed vindt aan Hack42, wat JIJ nog mist en wat JIJ denkt dat beter kan, etc. En ook, waarom Hack42? Wat betekent de space voor JOU? Denk vooral dus alvast even na over de toekomst van Hack42 zoals JIJ het ziet en JOUW rol daarin.

Het zal een tijdje duren voordat we met iedereen hebben kunnen spreken, we hebben namelijk ~50 deelnemers. Omdat we alle functies, rollen en taken binnen Hack42 opnieuw in kaart gaan brengen, vragen we jou alvast om de komende tijd goed te kijken naar wat jij doet binnen de stichting. Ook vinden we het interessant om te horen welke belangrijke dingen jij anderen ziet doen en welke zaken nu niét worden opgepakt en natuurlijk wat jij graag zou willen en kunnen doen. Het uiteindelijke doel hiervan is dat alles dat moet gebeuren ook gedaan wordt, bij voorkeur door iemand die het leuk vindt om te doen. Daarnaast zou het ook fijn zijn als er voor iedere rol ook minstens één back-up is.

Op basis van jullie feedback – en onze eigen inbreng – stellen we een vijfjarenplan op voor Hack42. Hiermee willen we ervoor zorgen dat we samen in vijf jaar naar meetbare doelen toe kunnen werken. Dit kan ook een houvast zijn voor deelnemers om Hack42 op een eenduidige manier te profileren.

Hack42 heeft – in onze ogen – een tijdje stilgestaan en we gaan er weer beweging in brengen. Dat betekent zeer waarschijnlijk dat er veranderingen aankomen. De meeste mensen zijn wat wantrouwig over veranderingen die niet direct volledig tot een duidelijk resultaat leiden. Wij vragen jullie om er de komende tijd vertrouwen in te hebben dat het bestuur de beste intenties heeft voor Hack42. Wij zijn gericht op groei en verbetering van de stichting waar dat nog nodig is.

Word je hier nou compleet geïnspireerd van, of juist totaal wanhopig? Laat ons dat dan weten via bestuur@hack42.nl!
We zullen in ieder geval zeer binnenkort iedere deelnemer uitnodigen voor een mogelijkheid om persoonlijk feedback te leveren en met ons mee te denken.

Namens het bestuur van Stichting Hack42,
Lurwah, Spider en Bugblue

Over de auteur

Lurwah

Scurvy, the A140 road and parsnips are three of the things that do not describe me. Funambulist, on the other hand, neither. Thank you.

Andere berichten door

Websitehttps://lurwah.nl

#27

07 2015