Verras je zintuigen tijdens de open dag van Hack42

Ben jij ook nieuwsgierig wat er gebeurt in een hackerspace? Kijk je ogen uit tijdens je ontdekkingstocht door Hack42, waarbij alle werkplaatsen op 30 maart speciaal voor jou zijn geopend.

In iedere ruimte zijn activiteiten te doen, denk hierbij aan:

  • de metaalwerkplaats, onze nieuwste werkplaats volledig voorzien van draaibank en freesmachine met digitale uitlezing!
  • de houtwerkplaats, met naast handgereedschap ook kolomboren, een tafelzaag, lintzaag en bandschuurmachine.
  • de cleanroom, met meerdere types 3D-printers en een lasercutter.
  • het flexlab, waarin meerdere mensen aan het werk zullen zijn aan projecten en je ook zelf kunt leren solderen!
  • de fotostudio, laat je bezoek vastleggen in een aandenken voor thuis.
  • het maaklab, waar de beweging van lucht en van geluidsgolven zichtbaar worden gemaakt.

Ook in het computermuseum met vijftig jaar computergeschiedenis vinden diverse demonstraties plaats, soms oorverdovend!

Foto gemaakt door DvanZuijlekom

Heb je vragen over Linux? Of wil je dit graag samen met iemand installeren op een (oude) laptop zodat je eens kunt oefenen en kijken wat het is? Neem deze dan mee en kom dan naar de Linux inloop.

Ben je na de rondleiding toe aan een pauze? Proef dan vreemde frisdranken aan onze cyberblokchain-bar! (pinnen niet mogelijk) Of speel een spelletje in onze Gaming Bibliotheek op de Strange Science flipperkast en diverse consoles waaronder de Wii, Playstation, Atari en zelfs een Gameboy! Ook staat hier een werkende Apple II waar spellen op gespeeld kunnen worden.

Algemene informatie
Wanneer is het: zaterdag 30 maart 2019
Hoe laat: van 10:00 tot 17:00 uur, daarna zijn er mogelijk nog mensen aanwezig
Waar: Koningsweg 31, Arnhem (Schaarsbergen) (wegens wegwerkzaamheden adviseren wij aan te rijden via de Deelenseweg en te parkeren bij De Landing)
Voor wie: alle mannen en vrouwen boven de 16 (voor kinderen en huisdieren is ons pand minder geschikt, we gaan ervanuit dat u hen dichtbij houdt.)
Toegankelijkheid: Hack42 bevindt zich op de 1e en 2e verdieping van Nieuw Vrijland te Arnhem. De hackerspace is toegankelijk via een trappenhuis en bij uitzondering met een (kleine) lift.

Wat is Hack42?
Hack42 is een niet-gesubsidieerde stichting, opgericht in april 2010. Onze missie is het faciliteren van raakvlakken tussen creativiteit, techniek en kunst. Dit doen we in de vorm van een hackerspace: een gezamenlijke werkplaats. Plezier en het delen van kennis staan bij ons voorop en een van onze motto’s is: “de enige beperking is je eigen fantasie”.

Maar ik kan niet op 30 maart 🙁
Geen paniek! Kom dan langs op een dinsdag- of vrijdagavond (vanaf 20:00 uur). Ook kun je je aanmelden voor een van de geplande activiteiten. Je vindt deze op: https://hack42.nl/blog/agenda

Pers
Pers is van harte uitgenodigd om ook een bezoek te brengen tijdens onze open dag, mits zij de privacy van de aanwezigen respecteren. Als het nodig is in verband met redactionele deadlines kan er ook voorafgaand aan de open dag een afspraak gemaakt worden. Wilt u op deze uitnodiging ingaan? Laat het ons weten via bestuur@hack42.nl.

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#17

03 2019