Over Hack42

Stichting Hack42 - Hackerspace Arnhem - Een foto van ons pand

Bij Hack42 kan (bijna) alles.

Solderen, 3D-printen, houtbewerking, programmeren, fotografie, lasersnijden en nog zó veel meer…
we maken het samen mogelijk!

Met jouw inzet en inspiratie worden ​ideeën​
bij de hackerspace in Arnhem ​werkelijkheid.​

Hack42. Wat wordt jouw project?

 

Wat is Hack42?

Dat Hack42 een hackerspace is, klinkt natuurlijk lekker spannend. Eigenlijk is het gewoon een ruimte waar onze deelnemers aan hun eigen creatieve projecten werken en elkaar kunnen ontmoeten. We geven onze eigen lezingen en workshops. Daarnaast hebben we in de space ook nog eens ons eigen computermuseum.
Je kan ons vinden aan de Cruquiusweg 3 in Arnhem.

Kaartje met de lokatie van Hack42

 

Hoe ziet Hack42 er in de praktijk uit?

We hebben een pand met meerdere werkruimtes. De wanden staan vol met gereedschap en aan de werktafels kan je zo aan de slag. Zo zijn er werkruimtes voor elektronica, handenarbeid, hout- en metaalbewerking, solderen, 3Dprinten, lasersnijden, fotografie, programmeren, fabricage, is er een lounge met bar, een nerdbibliotheek, een gaming-ruimte en meer. Voor de educatieve kant is er o.a. een deel ingericht als computermuseum, waar je allerlei klassieke techniek kan bewonderen of zelfs uitproberen.

Als je ook maar iets hebt met dingen maken, elektronica, knutselen, computers of techniek is Hack42 de plaats die je niet meer loslaat. Dit alles is voor en door onze deelnemers. Wederom: We maken het samen mogelijk!

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs op dinsdag- of vrijdagavond, stuur een mailtje, kom old-school bij ons langs op IRC, of meld je aan voor een van de geplande activiteiten.
Wie weet word jij ook wel een deelnemer bij Hack42, tot snel!