Hack42 Oud&Nieuw 2012

Het is 2012, gelukkig nieuwjaar!

We hebben een jaar achter de rug waarin ongelooflijk veel is gebeurd. Het is dan ook echt een oud&nieuw-jaar geweest voor Hack42. Een vlugge blik op de wiki herinnert ons aan wat we allemaal hebben gedaan: twee verhuizingen, meer dan 50 (h)activiteiten en vele projecten.

Opening en twee verhuizingen
Begin 2011 openden we Hack42 op de eerste locatie. Dit oude pand hebben we alweer achtergelaten en we hebben een nieuw oud, maar ook veel groter, pand gevonden in Noord-Arnhem. De verhuizing was een succes: vele vrachtwagens vol aan apparatuur en gereedschap is nu te vinden in het KKN6 gebouw.

Het nieuwe pand biedt ongekende mogelijkheden: het is met 1100 vierkante meter zeker de grootste space van Nederland, misschien wel van Europa. Inmiddels zijn er 3 grote labs in gebruik: het makerlab, soldeerlab en stofhok. Daarnaast hebben we eindelijk ruimte voor een apart Gaming-lab, museum, keuken en een bibliotheek/code-lab. Er zijn plannen om de keuken uit te breiden met een bio-lab en om op de eerste verdieping een computerzaal te maken voor cursussen.

Activiteiten in 2012
Naast het normale Hack & Make werk vonden er in 2011 meer dan 50 georganiseerde activiteiten plaats. Denk aan meetings, workshops, dia-avonden en hacktiviteiten. Ook zijn we druk bezig geweest met mensen te vertellen over al deze toffe activiteiten. Bijvoorbeeld door het verspreiden van mooie posters en flyers, maar ook door een dag in het centrum van Arnhem te gaan staan met een promotiekraam.

In 2012 gaan we hier natuurlijk mee door! Dit wordt het jaar van meer workshops, lezingen, de nieuwe zaagtiviteiten, haptiviteiten en vernieuwde hacktiviteiten. Hiermee zullen we zeker uitgroeien tot het technisch activiteitencentrum van Arnhem en omstreken.

Projecten in 2012
Een korte terugblik op alle projecten in 2011 geeft een geweldig gevoel voor 2012.

Inmiddels hebben we een 3d-printer draaiend, zelf een kachelsysteem gemaakt, een standalone webcamsysteem, interne camviewer, twitterende telexen, een nerd-certified-kerstboom: de lijst is te lang om op te noemen. En al deze projecten geven alleen maar meer inspiratie en energie.

Er ligt dus veel in het verschiet! En we hopen van harte dat jij daar bij bent.

De beste wensen namens #42,
Lurwah, Moem, Eightdot en Stitch.

Over de auteur

Lurwah

Scurvy, the A140 road and parsnips are three of the things that do not describe me. Funambulist, on the other hand, neither. Thank you.

Andere berichten door

Websitehttps://lurwah.nl

#02

01 2012