Statistisch gesproken

Oplettende lezertjes hebben het misschien al gezien: er staat een nieuw item in het menu bovenaan deze pagina.  Namelijk ‘Stats’.

Wat houdt dat in? Nou, statistieken natuurlijk. Ze geven verschillende aspecten weer van het reilen en zeilen van de space: zo zie je het stroomverbruik en het temperatuurverloop.
Dat laatste is nogal belangrijk voor ons, omdat onze space verwarmd wordt met een houtkachel, zoals je hebt kunnen lezen in deze blogpost. Het wordt dan ook nauwkeurig bijgehouden: per kwartier, per 2,5 uur, per 24 uur en per week, maand en jaar.

Wat je niet meteen ziet is dat ook de openingstijden van de Space zichtbaar zijn: op de temperatuurgrafieken zijn ze te herkennen aan een groene achtergrond.

Is dat alles? Nou, nee. Momenteel wordt er gewerkt aan het uitlezen en weergeven van de temperatuur in alle belangrijke ruimtes afzonderlijk.
En misschien verzinnen we nog wel andere dingen om te meten en bij te houden. Het verloop van de voorraad mate bijvoorbeeld. Hoeveel er door de gangen gelopen wordt, of het dataverkeer over onze WiFi. Of de aantallen van de verschillende soorten tostis in onze vriezer.

Waarom doen we dat? Heel simpel… omdat het kan!

Over de auteur

Moem

Ikeahacker, Vistaprint-wrangler, mede-oprichter van Hack42.

Andere berichten door

Websitehttps://hack42.nl/wiki/index.php/Gebruiker:Moem

#15

02 2012