Komende activiteiten – eindejaarseditie

Activiteiten poppen weer op als paddestoelen in het bos. Voor een volledig overzicht verwijzen we je graag naar onze agenda, onderstaand een voorproefje van wat er de komende tijd gepland staat.

Python workshops
python-logoKomende dinsdag vindt de tweede bijeenkomst van de reeks Python workshops plaats. Python is een programmeertaal die begin jaren negentig door Guido van Rossum ontwikkeld is. De doelstelling van Guido van Rossum was een taal te schrijven die het werk van de programmeur minimaliseert. Hierdoor staat Python erom bekend een makkelijke taal te zijn, makkelijk te leren en te gebruiken.

Deze tweeweekse cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten van Python programmeren. We zijn twee weken geleden begonnen met “Hello, world!” en eindigen ergens tijdens de komende met zelf modules bouwen. In de lessen daartussen komen niet alleen de puur Python onderwerpen voorbij maar ook dingen als debuggen, unittesten, versiebeheer en wat verder nog ter tafel komt. Meer info over de komende bijeenkomst op onze wiki.

Gastlezing door Voormalige NSA (National Security Agency) Technical Director William Binney
Binney3Vrijdagavond 2 december om 19:00 uur brengen Beehive 4.2 & Hack42 een groep experts en diverse andere genodigden bij elkaar om kennis te nemen van Binney’s expertise en met hem en elkaar in gesprek te gaan over het aanpakken van de enorme uitdaging om Nederland te beschermen tegen massale privacyschendingen en de leegroof van onze kenniseconomie. Dit als voorproefje op de gewenste kennisuitwisseling die Beehive wil creëren in de toekomstige Koepel Campus in de voormalige penitentiaire inrichting de Berg, bekend in Arnhem als de Koepel.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus laat ons weten als je komt. Er is namelijk een wachtlijst voor deze bijeenkomst. U kunt zich aanmelden via bernadette@vanderleijvastgoed.nl Als je niet op de lijst staat die Bernadette bijhoudt, bestaat de kans dat je niet toegelaten wordt. De volledige tekst kun je vinden op onze wiki

Expositiebezoek Secret Communications 2 door Cryptomusem
cryptomuseumDe tweede editie van de speciale expositie Secret Communications van het Cryptomuseum verdient natuurlijk weer een bezoek! Omdat samen gezelliger is gaan we als groep van verschillende individuen op zaterdag 3 december kijken naar de verschillende cipher machines, spionnen radio sets en ander interessant materiaal.

Linux inloop avond
Op vrijdag 16 december is het tijd voor de negende editie van de Linux inloop avond. Tijdens deze avond beantwoorden we Linuxvragen op ieder niveau en helpen je om zelf verder te komen. Indien gewenst helpen we je ook met de installatie van een Linux distributie op bijvoorbeeld je laptop. Wees niet te bang dat alles stuk gaat, Linux kan prima naast Windows draaien.

Maar ik kan die data niet 🙁
Ben je nieuwsgierig geworden naar Hack42 maar kun je op geen van deze avonden aanwezig zijn? Houd dan de agenda in de gaten voor overige activiteiten. Natuurlijk ben je ook welkom tijdens onze reguliere open avonden op dinsdag- en vrijdag. Of neem contact op per mail, irc of twitter!

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#25

11 2016