IJzer maken met SparkShack bij Hack42

De SparkShack van Hackerspace Revspace Leidschendam heeft een project opgezet om van ijzeroer en houtskool ijzer te maken in een oven. Op zaterdag 20 juli wordt een tweede poging gedaan dit succesvol tot uitvoering te brengen.

Op zaterdagochtend wordt de oven gebouwd. Het voorverwarmen gaat ongeveer 2 uur duren, en het stoken van de oven zelf 6 uur. Daarna gaan we het ijzer er uit halen, dus we zijn de hele dag tot in de avond bezig.

Vanuit de SparkShack worden er ook smeedspullen meegenomen dus als mensen willen smeden op die dag is dat mogelijk. Verder is het idee om er een leuke happening van te maken waar deelnemers kunnen komen kijken en wordt het proces uitgelegd.

Voel je welkom om gedurende de zaterdag langs te komen en het project te bekijken en bespreken met andere aanwezigen. Bekijk ons computermuseum, of drink wat in onze lounge; we leiden je ook graag rond in de voor deelnemers bestemde ruimten waar gewerkt kan worden aan projecten.

Er is geen pinautomaat aanwezig, wil je gebruik maken van de bar, kun je contant geld meenemen. Eigen consumpties meebrengen is ook mogelijk.

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#28

06 2019