Uit Hack42
Versie door Lurwah (overleg | bijdragen) op 30 okt 2018 om 14:06
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
borrel: Beehive borrel 2 december 2016
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Shavia.jpg
Naam Beehive borrel 2 december 2016
Locatie Hack42
Ruimte Kapel
Datum december 2, 2016 19:00:00 - december 2, 2016 00:00:00
Contact jos, yeti, baksteentje
Info Beehive houdt een bobo-borrel in de Kapel, ook voor Hack42-ers
shavia.jpg File:shavia.jpg


Beehive 4.2 & Hack42 organiseren een gastlezing door Voormalige NSA (National Security Agency) Technical Director William Binney

Beehive is een initiatief in samenwerking met en powered by Hack42 om een permanente plek te realiseren waar technische creatievelingen hun kennis kunnen delen en dus vergroten.

Om de discussie over strategische beveiligingsproblemen in Nederland aan te jagen is een top-expert uit de Amerikaanse inlichtingendienst naar Nederland voor een serie lezingen en gesprekken met experts, managers en bestuurders: ex NSA Technical Director Bill Binney.

William (Bill) Binney https://en.wikipedia.org/wiki/William_Binney_(U.S._intelligence_official) , Binney werkte 30 jaar voor de NSA en sloot zijn carrière af als Global Technical Director. Na 9/11 schroefde de NSA de spionagemiddelen enorm omhoog waardoor Binney tegen de toepassing van zijn eigen technologie in opstand kwam. Het massaal in de gaten houden van mensen wereldwijd (verdacht of niet) ging zijn inziens een aantal stappen te ver. Enerzijds omdat het tegen de grondwet was, maar ook omdat het gewoon niet effectief was in het voorkomen van terreuraanslagen.

Naast het hinderen van een effectieve aanpak van terreurrisico’s blijkt dat veel van de mogelijkheden van moderne spionagediensten (buiten het vasteland van de EU) gebruikt worden om industriële spionage te plegen tegen het bedrijfsleven. Diefstal van technische en commerciële informatie kost Europa op jaarbasis zo’n 200 miljard euro.

Beehive 4.2 & Hack42 brengen vrijdagavond 2 december om 19:00 een groep experts en diverse andere genodigden bij elkaar om kennis te nemen van Binney's expertise en met hem en elkaar in gesprek te gaan over het aanpakken van de enorme uitdaging om Nederland te beschermen tegen massale privacyschendingen en de leegroof van onze kenniseconomie. Dit als voorproefje op de gewenste kennisuitwisseling die we zouden willen creëren in de toekomstige Koepel Campus in de voormalige penitentiaire inrichting de Berg, bekend in Arnhem als de Koepel.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus laat ons weten (zie onder) als je komt, en ook als je niet kan. Er is namelijk een wachtlijst voor deze bijeenkomst. Als je niet op de lijst staat die Bernadette bijhoudt, bestaat de kans dat je niet toegelaten wordt.

U kunt zich aanmelden via bernadette@vanderleijvastgoed.nl, via Bernadette krijgt u de routebeschrijving gemaild.