Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Naam toegevoegd via button)
Regel 78: Regel 78:
 
__notoc__
 
__notoc__
  
Deze ruimte is gereserveerd voor het verslag.
+
Bijeenkomst geopend om 20:03 uur
 +
Aanwezig: 15 deelnemers
 +
 
 +
 
 +
*Update vanuit het bestuur
 +
**Deelnemers per februari: 58. 1 eraf. Inmiddels ook weer een nieuwe deelnemer ingeschreven: Janneke!
 +
**Bestuursvergadering en jaarverslag: de geplande vergadering afgelopen zondag is geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum ingepland.
 +
 
 +
 
 +
Gedane zaken
 +
 
 +
* Sushi_maken_III: was een heel groot succes. De omelet is heel erg mislukt en niet te genieten. Verder was er rijst, en hotdog sushi van knakworst. Het is absoluut voor herhaling vatbaar. Er is een dubieus apparaat getest om de sushi te rollen. Het werkte, maar was ehm, dubieus.
 +
 
 +
 
 +
Komende zaken
 +
 
 +
* Hacker_Hotel_2018: het eerstvolgende komende weekend. Aankomende vrijdag zaterdag en zondag. Moem doet de helmenworkshop. Ritger geeft een Rubic's Cube workshop. DvanZuijlekom gaat weer Shoot all the hackers doen. En Bugblue gaat wiskey testen.
 +
 
 +
* Open_dag_24_maart_2018: de datum is vastgesteld. Dvan heeft al spannende plannen. Denz heeft al wat promo gedaan voor het museum. Bix zal het vliegtuigscan programma op de loungetv publiceren. Mack en Obitoo maken een start met de fijnstofmeters. Bugblue zou het leuk vinden als we dan ook de metaalworkshopspullen alvast kunnen laten zien in de roze ruimte. Dan moeten de opgeslagen spullen naar de barakken worden verplaatst. Dit kan op rolcontainers.
 +
 
 +
 
 +
Projectreview
 +
* Fijnstofmeters: eerste prototype hangt bij Mack buitenhuis. Dat gaat goed. Na de vergadering even koppen bij elkaar steken voor vervolgafspraak. Afgelopen week was Obitoo ziek thuis, het was toch fijn dat die postbode iedere dag langskwam met pakketjes onderdelen. Snelle levering, bij elkaar twee weken vanuit China.
 +
* Fablab in Deventer heeft een vinylsnijder met een vreselijk windowsprogramma, raboof gaat kijken of inkscape daarvoor in te zetten is.
 +
* Ook bezig met een graaidoos om electronica verantwoord af te voeren.
 +
* Mack vraagt of de lasercutter voor de open dag naar verwachting weer werkt. SA007 heeft daar een dag tijd voor nodig, de buis is er maar de tijd nog niet.
 +
* SA007 had op het werk een lab, dit is opgeheven. Er bleef een doosje electronica over wat in flexlab is opgeruimd. Dingen als resistoren enzo.
 +
* Museum scannen: loopt door. Volgende week is er een tweede scanner bij. Op de wiki staat wat uitleg over hoe het werkt.
 +
 
 +
 
 +
Rondvraag
 +
* Bugblue: komt er nieuwe mate binnenkort?
 +
* Bugblue: in het Flexlab staan een boel spullen opgeslagen. Hier is vorige vergadering ook over gesproken. Het is niet de bedoeling. Het Flexlab is om te werken, dat kan niet als er spullen staan opgeslagen. Als je spullen hebt op te slaan doe dat dan in storage.
 +
* SA007 heeft een idee: een lange tafel boven in de gang met vier vakken 4/3/2/1 weken en daarna gaan dingen in het afval.
 +
* Redhead: heeft de bookscannerspullen teruggevonden! In z'n kluisje. Mocht er iemand zin en tijd hebben om te helpen, dat is leuker dan alleen.  
 +
 
 +
 
 +
Corvee
 +
 
 +
*Vuilniszakken
 +
*Gangen stofzuigen
 +
*Toiletten
 +
*Stofhok
 +
*Cleanroom
 +
*Makerlab
 +
*Flexlab
 +
*Keuken
 +
*Loungevloer vegen
 +
*Was
 +
 
 +
Gesloten om 20:36 uur

Versie van 13 feb 2018 om 21:37

Meeting: Bijeenkomst 13 februari 2018
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Vrijland Lurwah.jpg
Naam Bijeenkomst 13 februari 2018
Locatie Hack42
Datum februari 13, 2018 20:00:00 - februari 13, 2018 21:00:00
Contact Spider
Info Tweewekelijkse bijeenkomst met vergadering
Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 13 februari 2018
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 27 februari 2018
Vrijland_Lurwah.jpg File:Vrijland_Lurwah.jpg
De metameet is een gezellige - tweewekelijkse - bijeenkomst in Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.

Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Per agendapunt is tot vijf minuten gereserveerd (voor project-demo's zonodig langer) om het te hebben over zaken die voor Hack42 relevant zijn.

De vergadering begint om 20:00 uur en eindigt na het verdelen van het corvee. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Het verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

Mededelingen

 • Update vanuit het bestuur
  • Deelnemers per februari
  • Bestuursvergadering en jaarverslag

Gedane zaken

Komende zaken

Lopende zaken

 • Projectreview

Rondvraag

Corvee

Aanwezigen

Aanmelden? Afmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kun je iets voor in de microbeep meenemen.

Ik kom wel

Ik kom niet

Ik maak meetinghap, wie eet er mee?

(hier naam en gerecht invullen).

Animo

Schrijf je op tijd in! Eet je mee? Gezellig! Maar dan help je ook met tafel dekken, schoonmaken en opruimen. Heb je je te laat of niet ingeschreven? Pech, dan eet je pas wanneer de rest genoeg heeft gehad, met het risico dat alles op is.

 • ...

Verslag

Bijeenkomst geopend om 20:03 uur Aanwezig: 15 deelnemers


 • Update vanuit het bestuur
  • Deelnemers per februari: 58. 1 eraf. Inmiddels ook weer een nieuwe deelnemer ingeschreven: Janneke!
  • Bestuursvergadering en jaarverslag: de geplande vergadering afgelopen zondag is geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum ingepland.


Gedane zaken

 • Sushi_maken_III: was een heel groot succes. De omelet is heel erg mislukt en niet te genieten. Verder was er rijst, en hotdog sushi van knakworst. Het is absoluut voor herhaling vatbaar. Er is een dubieus apparaat getest om de sushi te rollen. Het werkte, maar was ehm, dubieus.


Komende zaken

 • Hacker_Hotel_2018: het eerstvolgende komende weekend. Aankomende vrijdag zaterdag en zondag. Moem doet de helmenworkshop. Ritger geeft een Rubic's Cube workshop. DvanZuijlekom gaat weer Shoot all the hackers doen. En Bugblue gaat wiskey testen.
 • Open_dag_24_maart_2018: de datum is vastgesteld. Dvan heeft al spannende plannen. Denz heeft al wat promo gedaan voor het museum. Bix zal het vliegtuigscan programma op de loungetv publiceren. Mack en Obitoo maken een start met de fijnstofmeters. Bugblue zou het leuk vinden als we dan ook de metaalworkshopspullen alvast kunnen laten zien in de roze ruimte. Dan moeten de opgeslagen spullen naar de barakken worden verplaatst. Dit kan op rolcontainers.


Projectreview

 • Fijnstofmeters: eerste prototype hangt bij Mack buitenhuis. Dat gaat goed. Na de vergadering even koppen bij elkaar steken voor vervolgafspraak. Afgelopen week was Obitoo ziek thuis, het was toch fijn dat die postbode iedere dag langskwam met pakketjes onderdelen. Snelle levering, bij elkaar twee weken vanuit China.
 • Fablab in Deventer heeft een vinylsnijder met een vreselijk windowsprogramma, raboof gaat kijken of inkscape daarvoor in te zetten is.
 • Ook bezig met een graaidoos om electronica verantwoord af te voeren.
 • Mack vraagt of de lasercutter voor de open dag naar verwachting weer werkt. SA007 heeft daar een dag tijd voor nodig, de buis is er maar de tijd nog niet.
 • SA007 had op het werk een lab, dit is opgeheven. Er bleef een doosje electronica over wat in flexlab is opgeruimd. Dingen als resistoren enzo.
 • Museum scannen: loopt door. Volgende week is er een tweede scanner bij. Op de wiki staat wat uitleg over hoe het werkt.


Rondvraag

 • Bugblue: komt er nieuwe mate binnenkort?
 • Bugblue: in het Flexlab staan een boel spullen opgeslagen. Hier is vorige vergadering ook over gesproken. Het is niet de bedoeling. Het Flexlab is om te werken, dat kan niet als er spullen staan opgeslagen. Als je spullen hebt op te slaan doe dat dan in storage.
 • SA007 heeft een idee: een lange tafel boven in de gang met vier vakken 4/3/2/1 weken en daarna gaan dingen in het afval.
 • Redhead: heeft de bookscannerspullen teruggevonden! In z'n kluisje. Mocht er iemand zin en tijd hebben om te helpen, dat is leuker dan alleen.


Corvee

 • Vuilniszakken
 • Gangen stofzuigen
 • Toiletten
 • Stofhok
 • Cleanroom
 • Makerlab
 • Flexlab
 • Keuken
 • Loungevloer vegen
 • Was

Gesloten om 20:36 uur