Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
(Dat doen we nog eens.)
(geen verschil)

Versie van 8 jun 2018 om 19:52

workshop: Blij met bleek
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Linuxmint2.jpg
Naam Blij met bleek
Locatie Hack42
Ruimte Maaklab
Datum mei 29, 2018 20:00:00
Contact Moem
Info T-shirts decoreren met sjablonen, vouwtechnieken en bleekwater
Linuxmint2.jpg File:Linuxmint2.jpg


T-shirts decoreren met bleek is gaaf en niet moeilijk. We gaan sjablonen maken van stickerpapier; als je voorzichtig snijdt of knipt krijg je een positieve en een negatieve mal, die kun je allebei gebruiken en het effect is heel verschillend.

Ook heel gaaf: tie&dye-achtige technieken kunnen ook met bleek. Zo maak je spiraalnevels, bliksemschichten, tijgerstrepen of nog iets heel anders. Je kunt dit ook doen met een bedrukt shirt: de opdruk blijft gewoon staan.

Welke kleur je precies krijgt, is lastig te voorspellen, maar dat is een deel van de lol. Het is hoe dan ook een beetje een eigenzinnige en onvoorspelbare techniek; het resultaat is in ieder geval niet saai en het gaat er nooit, maar dan ook nooit meer uit.

Dit is een mooie workshop voor deze tijd van het jaar: we kunnen flink ventileren, dat is wel gewenst. Bijna iedereen kan dit, dus breng gerust iemand mee!


Meebrengen

  • T-shirts in (donkere) kleuren naar keuze. Hoeven niet nieuw te zijn. Plunder bijvoorbeeld de kringloopwinkel of je kast.
  • Simpele logo's, plaatjes of teksten die je op je shirt wilt hebben. Maak het niet te subtiel. Alleen een idee is ook goed, dat werken we dan ter plekke wel uit.
  • Als je een gevoelige huid hebt, breng dan afwashandschoenen mee om te dragen tijdens het uitspoelen van je shirts.

Wie

  • Jij?