Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Copyright? Publicatie?)
k (Wat?)
Regel 7: Regel 7:
 
}}
 
}}
 
== Wat? ==
 
== Wat? ==
Het lijkt mij erg leuk om portretten te schieten van mensen die dat graag willen. De focus voor dit project ligt op Hackerspace/Makerspace-dwellers en iedereen die zich verbonden voelt met een dergelijke community.
+
De focus voor dit project ligt op het maken van portretten van Hackerspace/Makerspace-dwellers en iedereen die zich verbonden voelt met een dergelijke community.
  
 
== Waarom? ==
 
== Waarom? ==

Versie van 6 aug 2015 om 21:02

Project: Shoot ALL The Hackers!
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Shoot ALL the Hackers Picture.jpg

Shoot ALL The Hackers!

Naam Shoot ALL The Hackers!
Door dvanzuijlekom
Status Planning
Madskillz Fotografie, Psychologie
Doel / Omschrijving
Portretten schieten van iedereen die wil meespelen
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Shoot ALL the Hackers_Picture.jpg noez

Wat?

De focus voor dit project ligt op het maken van portretten van Hackerspace/Makerspace-dwellers en iedereen die zich verbonden voelt met een dergelijke community.

Waarom?

Ik vind het prachtig om te zien hoe iemand opbloeit wanneer ik een zojuist geschoten foto laat zien en ik een "Wauw, ben ik dat?!"-reactie krijg. Het is een geweldige ervaring voor iedereen die eraan gewend is geraakt foto's van zichzelf "niet mooi" te vinden. Dát in iemand kunnen terugzien geeft mij enorm veel energie.

De vaardigheid om iemand uit te beelden zoals die persoon écht is en daarbij de bovenstaande reactie losmaken is er een die veel professionele (portret)fotografen bezitten. Ik heb het idee dat ik steeds meer in de buurt kom qua niveau en ik wil dit graag kunnen delen met anderen, maar ik moet tegelijkertijd nog veel oefenen.

Waar?

Het liefst op locaties waar ik op dat moment ook ben (zodat ik niet tegen hoge reiskosten aanloop). Niet specifiek enkel bij Hack42, maar reizen en een goed decor vinden/maken of een geschikte ruimte vinden om in te kunnen schieten is soms wat lastig aangezien ik zelf geen studio heb.

Wanneer?

Omdat ik ook een $dayjob heb, zal het voornamelijk in de avonduren of in het weekeind moeten zijn. Vrijdagavond bij Hack42 is vaak een goed moment voor mij, maar ik heb op dat moment niet altijd gegarandeerd alle spullen bij de hand voor bijvoorbeeld formele portretten. Deze kosten extra tijd qua voorbereiding en het opzetten van de benodigde uitrusting.

Hoe?

Neem contact met mij op als je zin hebt om mee te spelen. Heb je speciale wensen? Ideeën? Decorsuggesties? Props? Kleding? Hartstikke leuk! Bespreek het met me, ik vind het leuk om interactieve sessies te doen.

Wat kost het?

In ieder geval jouw en mijn tijd. Een sessie kan makkelijk enkele uren duren. Financiële bijdragen zijn welkom (graag zelfs) maar niet noodzakelijk.

Copyright? Publicatie?

Al mijn foto's zijn CC-BY-SA gelicenseerd. De mooiste resultaten van de shoot worden openbaar op internet gepubliceerd, maar uiteraard heb je er zelf ook nog een keuze in. Mijn doel is dat jij en ik allebei tevreden zijn over de foto's. Meedoen is akkoord gaan met deze voorwaarden. Mocht je hier specifiek problemen mee hebben, laat dit dan vantevoren weten, dan kunnen we wellicht een alternatief regelen.

Jaja, vast wel

Kijk hier voor mijn "Portraits" serie op Flickr.