Uit Hack42
< Gebruiker:Hack42
Versie door Lurwah (overleg | bijdragen) op 17 mei 2024 om 13:16 (Lurwah heeft pagina Instant Chriet hernoemd naar Gebruiker:Hack42/Instant Chriet)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Instant Chriet
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Instant Chriet Picture.jpg

Instant Chriet

Naam Instant Chriet
Door Dvanzuijlekom, Moem, Redhead
Status Afgerond
Madskillz model staan, fotograferen, tekenen, knippen, plakken, zagen, fotograferen
Doel / Omschrijving
Met Chriet Titulaer op de foto tijdens de Open Dag
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Instant Chriet_Picture.jpg noez

Tijdens de voorbereidingen van de Open Dag kwam het idee op om bezoekers de gelegenheid te bieden om met een cut-out van Chriet Titulaer op de foto te gaan. Die moesten we dan nog wel even maken...

Een geschikte foto was zo gevonden, maar die foto bleek niet rechtenvrij. Daarom heeft Moem de foto nagetekend met potlood. Dvanzuijlekom maakte een goede foto voor het lichaam, waarbij Redhead model stond in zijn nette pak. Deze foto werd bewerkt en geprint op Vlekkie.
Uit deze beeldmaterialen (en een stuk hardboard) is een levensgrote cut-out gemaakt; Dvanzuijlekom heeft tijdens de Open Dag heel de dag mensen hiermee op de foto gezet, en ze de Instax-foto's meteen meegegeven. Het was een groot succes en mensen namen de leuke foto's graag mee naar huis als bijzonder souvenir.

Chriet zal voortaan bij de ingang van de Space staan om mensen welkom te heten. Waarschijnlijk krijgt hij daar nog wat extra features voor.

Chriet heeft bewegende ogen gekregen, een heel bijzonder effekt verkregen door een simpele optische illusie.