Uit Hack42
Versie door Moem (Overleg | bijdragen) op 4 nov 2013 om 19:11

Ga naar: navigatie, zoeken
Hack42 Profiel van JanBee
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
JanBee Picture.jpg

JanBee

Naam JanBee
Rol Deelnemer
Is deelnemer Ja
Email Contact
Madskillz:
Elektronica (ook met formules maar liever met simulaties), CNC, PC en uP's programmeren als je het met een oscilloscope kunt debuggen, Hifi-audio, maar zonder gekke dingen, Weerstation, Natuurkunde algemeen.

JanBee {{#ifexist: | | File:JanBee_Picture.jpg JanBee_Picture.jpg

Nieuw lid sinds ca. mei 2012. Bouwjaar nov 1947 dus nu Drees.

Achtergrond/kundes: Elektronica, ook analoog, Audio-hifi, OpAmps, programmeren van uP's en PC's liefst als debuggen kan met een oscilloscope, niet bang van assembly, chemische fotografie, optica, lenzen, röntgen, printontwerp met eagle, weerstation, domotica, metaalbewerking (draaibank), theatertechniek, o.m. DMX512 (http://www.castratoneel.nl) natuurkunde algemeen.

Website: http://www.breem.nl Gaat over de onzin in Hifi-land

Evt. projecten in de Space: De belichtingsbak die ik vond in de "extended store" is nu opgeknapt, maar ik moet ook melden dat je al jaren tegen schappelijke prijzen zeer professionele printen (2-zijdig, doorgemetaliseerd, vergulde padjes, soldeermaskers en componenten opdruk) kunt laten maken bij bijv: - http://www.olimex.com reken op ca. 40 euri voor een eurokaart formaat.  !!per sept 2012 heeft Olimex de prototype service opgeschort voor onbepaalde tijd!! - http://www.eurocircuits.com, wel wat duurder, maar als je 2 printen bestelt maken ze er 3 en als die ook gelukt is (altijd) krijg je die gratis. Ik kan misschien een bijdrage leveren aan een cursus schema/printontwerp in Eagle zoals die naar verluid gepland is. Er schijnen plannen te zijn voor een Foto-studio, een Audio-studio en een Doka voor chemische fotografie. Ik wil graag meedenken over deze activiteiten.

Het jaar 2013 geeft naar verwachting veel zonne-activiteit. Zonnevlekken en wellicht magnetische stormen. Ik heb ideeën om een klein zonne observatorium te maken (te plaatsen op een plat dak met zicht op de zon en daaronder een verduisterbare ruimte) en voor een magnetometer waarmee veranderingen in het aard-magnetisch veld kunnen worden geregistreerd.

Check mijn privatespace ( nog niet beschikbaar ) locatie Kesteren. Er is o.m. een (metaal)draaibankje beschikbaar waarop je bijv. iemand een loer kunt draaien, maar andere ronde dingen kunnen uiteraard ook. Gebruik is gratis voor deelnemers maar wel in overleg. Je kunt daar ook wat meer zien over mijn onderhanden projecten.

Projecten

De z.g. dubbele slinger gedraagt zich chaotisch

Chaos Slinger

Afgerond
Bedieningspaneel voor CNC machine

Control Panel CNC Machine

Uitvoer
Cyclone Stofafscheider

Cyclone Stofafscheider

Uitvoer
6-assige nummeriek bestuurde machine voor van alles en nog wat

FlatBed Machine

Uitvoer
Slinger in een hoog gebouw

Foucault Slinger

Uitvoer
Oscilloscope maken van ZW-TV met buizen

Grote Scope

Idee
We bouwen een keuken.

Keuken bouwen

Afgerond
{{{Samenvatting}}}

Metaalbewerking, ook machinaal

Uitvoer
Gebruik van optische componenten

Optische Instrumenten

Idee
Pan-Tilt Platform voor panoramafoto's

Panorama Platform

Idee
Bouw machines voor hergebruik plastic

Plastic Recyclen

Idee
Ontbrekende onderdelen maken

Revisie Bandschuurmachine

Klaar
Home Cloud

Server Pisang

Uitvoer