Uit Hack42
< Gebruiker:Moem
Versie door Moem (overleg | bijdragen) op 30 mei 2023 om 12:36
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: OBCZ-Hack42
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
OBCZ-Hack42 Picture.jpg

OBCZ-Hack42

Naam OBCZ-Hack42
Door Moem
Status Afgerond
Madskillz lezen, labelen, loslaten
Doel / Omschrijving
Free books to the masses
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:OBCZ-Hack42_Picture.jpg noez


Verhuizing

Wegens de verhuizing is de OBCZ verdeeld over 2 verhuisdozen op een rolcontainer geplaatst. Tot dit een plekje in het nieuwe pand heeft gekregen, is dit dus niet meer beschikbaar.

OBCZ?

Hack42 huisvest een OBCZ. Dat betekent een Officiële BookCrossing Zone. En BookCrossing is een internationaal project voor het trackable maken en verspreiden van boeken. En een boek is een stapel prints met een verlijmde of genaaide rug en een stevige omslag.

Boeken die je zelf niet meer zo nodig in de kast hoeft te hebben, kun je via de website van BookCrossing voorzien van een uniek nummer (BCID). Dat nummer schrijf je in het boek, voorzien van wat uitleg (stickers en stempels zijn handig). Daarna ga je het boek vrijlaten, bijvoorbeeld door het weg te geven of ergens achter te laten. Dat kan overal, maar er zijn ook vaste vrijlaatplekken. En de boekenplank van Hack42 is zo'n plek.

Boekenplank in Vrijland

De plank is te vinden in de gang op de tweede verdieping, naast de ingang van het Stofhok, en staat vol met boeken. Die mag je ter plekke lezen, maar zeker ook meenemen. Yay free stuff!

Als je zo'n boek vindt of meeneemt, kun je op de BookCrossing website melden dat je het boek hebt, en na het lezen kun je vertellen wat je er van vond. Daarna mag het boek natuurlijk weer verder de wijde wereld in.

Doe mee

Dit project schreeuwt om publieksparticipatie. Hoe kun je meedoen?

  • Zoek een boek uit op de boekenplank, neem het mee, meld het, lees het, geef het door.
    • Het boek hoeft niet weer terug te komen in OBCZ-Hack42, het mag overal heen.
  • Breng een boek mee, schrijf het in op de BookCrossing website, plak er een etiket in en een sticker op, en zet het op de plank.
    • Om boeken te registreren is een BookCrossing-account nodig. Dat kost niets.
    • Wil je geen eigen account, gebruik dan het Hack42 account. In de Space komt staat een doosje met etiketten en stickers, en daarin zitten ook de inloggegevens van OBCZ-Hack42.

www.flickr.com - tags:hack42 OBCZ (random) (max: 3)