Uit Hack42
< Gebruiker:Sjors
Versie door Sjors (Overleg | bijdragen) op 31 mrt 2013 om 23:28

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Sneller internet
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Sneller internet Picture.jpg

Sneller internet

Naam Sneller internet
Door Sjors
Status Idee
Madskillz Netwerken
Doel / Omschrijving
Meer bandbreedte, minder latency.
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Sneller internet_Picture.jpg noez

De DSL-verbinding die op het moment bij #42 voor de kattenplaatjes zorgt, is slechts ongeveer 0.5 snel: er is maar weinig bandbreedte en bij veel verbruik is de latency hoog. De space is aan het groeien, dus het is een goed moment om eens na te denken over mogelijkheden om het internet sneller te krijgen. Deze pagina beschrijft een lijst van opties waaruit we kunnen kiezen. De opties zelf kunnen weer projecten op zich zijn, zodra we hebben besloten een mogelijkheid te expanden.

De huidige ideeën zijn allemaal op IRC besproken.

  1. Er ligt fiber op het KKN-terrein, maar dat is dark en niemand weet precies waar het heen gaat. Misschien ligt er ook fiber naar plekken waar een betere verbinding met het internet kan worden gelegd.
  2. In de space liggen antennes voor wifi-ptp-straalverbindingen te wachten tot iemand ze oppakt. Misschien kunnen we daarmee een straalverbinding naar Arnhem of Ede opzetten, en daar de verbinding leggen naar intrastedelijk fiber.
  3. Er ligt al een verbinding van het KKN naar een bunker in Arnhem door middel van twee koperdraadjes, een deel van het noodnet. In die bunker ligt ook fiber; het zou wellicht minimale moeite zijn om daarop aan te sluiten.