Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Layout Eerste gebruik)
(Eerste gebruik)
Regel 37: Regel 37:
  
 
Ik laat ze even een half uurtje opladen.
 
Ik laat ze even een half uurtje opladen.
 +
 +
* 23:45: Ik deed de Greenhopper open, en hij ging spontaan aan. Er staat nu op het display "PHONE_ON". Voor de rest verandert er nog niets.

Versie van 4 mei 2013 om 22:47

Project: Greenpoint
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Greenpoint Picture.jpg

Greenpoint

Naam Greenpoint
Door Sjors
Status Idee
Madskillz Telecom
Doel / Omschrijving
Wat kunnen we hiermee?
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Greenpoint_Picture.jpg noez

In de bibliotheek liggen Greenpoint/Kermit-spullen. Op deze pagina ga ik proberen wat informatie daarover te verzamelen. Uiteindelijk lijkt het me gaaf om die telefoons weer werkend te zien en aan te sluiten op een VoIP-systeem op de space. Ze zijn draadloos, dus binnen de space zijn ze wellicht ook te gebruiken als een soort walkie-talkies.

Inventarisatie

Kermit Basisstation 2020

Het zendstation. We hebben er twee van, één mooi schone en één licht ranzige: Kermit Basisstation 2020 1.jpg Kermit Basisstation 2020 2.jpg

We hebben ook een stroomadapter. Achteraan het basisstation zit naast de stroomjack ook een analoge telefoonaansluiting, een "REG"-knopje, een switch tussen "OFF", "LO" en "HIGH" (signaalsterkte?) en een niet-detachable antenne.

De analoge telefoonaansluiting impliceert dat er maar één verbinding naar/vanaf extern gelegd kan worden, maar als het goed is kan het basisstation wel meerdere verbindingen tussen de telefoons leggen.

Kermit-telefoon incl. basisstation

Een telefoon voor dit netwerk. Er zit ook een oplaadstation inclusief stroomadapter bij (gek: de batterij is 3.6V, de adapter die bij het basisstation zat is 12V). Kermit was de oude naam, dat is later veranderd naar Greenhopper (volgens Wikipedia).

Kermit telefoon.jpg

Greenhopper-telefoon 500s incl. basisstation

Nog een telefoon voor hetzelfde netwerk. Heeft ook een oplaadstation, maar geen stroomadapter.

Greenhopper 500s.jpg

Eerste gebruik

  • 23:xx: Batterij van Kermit laten opladen. Gek: het is een 3.6V-batterij, op het oplaadstation zat een 12V-adapter. Het bovenste lampje gaat aan (opladen, rood).
  • 23:32: Basisstation 1 (de schone) aangezet. De 12V-adapter gebruikt die er al op zat. POWER-lampje gaat aan, voor de rest gebeurt er niets.
  • 23:37: Batterij in Greenhopper gedaan. Lijkt leeg, telefoon doet niets, ook niet bij indrukken/ingedrukt houden ON-knopje.
  • 23:38: Greenhopper incl. batterij in oplaadstation gezet. Het onderste lampje gaat ook aan (rood). Telefoon lijkt in ieder geval niet vanzelf aan te gaan in het oplaadstation.

Ik laat ze even een half uurtje opladen.

  • 23:45: Ik deed de Greenhopper open, en hij ging spontaan aan. Er staat nu op het display "PHONE_ON". Voor de rest verandert er nog niets.