Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Het Museum
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Het Museum Picture.jpg

Het Museum

Naam Het Museum
Door RickDeckardt
Status Uitvoer
Madskillz verzamelen, refurbisment
Doel / Omschrijving
Een museum voor draaiende vintage computerhardware
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Het Museum_Picture.jpg noez

Het Museum heeft als doel oude/vintage computerhardware te verzamelen, refurbishen en beschikbaar te stellen aan Hack42 vrijwilligers, donateurs, sponsors en bezoekers om hiermee ervaring op te doen. Denk hierbij met name aan oude serversystemen die AIX (IBM RS6000), IRIX (SGI), HP-UX (HP9000), Solaris (SUN) of VMS (MicroVAX/Alpha) draaien. Hiernaast zijn ook ouwe Apple (II bv), CP/M, MSX, Acorn, Sinclair, C64, Amiga en Atari homecomputers (en randapparatuur) van harte welkom. Ook PC-klonen, bij voorkeur met enige mate van excentriciteit zoals vroege "portables" en laptops, maar ook meer gangbaar materiaal is welkom. We kunnen alles gebruiken, al is het maar voor onderdelen

Hierbij gelijk de oproep om spullen aan Het Museum te doneren. Dus heb je spul dat ligt te verstoffen en anders toch de schroothoop opgaat? Neem contact op met RickDeckardt om het te doneren aan het Hack42 Museum.


  • Uiteindelijk als Het Museum het eerste licht ziet:

Indeling van Het Museum

Het Museum wordt in drie thema's verdeeld, kantoor, thuis en arcade. Hiermee willen we zo'n breed mogelijk publiek aanspreken. Het is de bedoeling dat systemen die tentoongesteld staan ook daadwerkelijk functioneren en erop 'geprutst' kan worden.

Het kantoor

In dit deel van Het Museum kan je hands-on ervaring krijgen met onderandere oude(re) Cisco routers (3620), switches, SUN servers (e450/Netra/Ultra), HP9000 (/300, /345) en IRIX machines. Verder hebben we een aantal x86 systemen draaien met *BSD en overige UNIX flavours. Server room.jpg

Thuis

Hier staat een mooie set van 'de eerste thuiscomputers'. Ondermeer een van de eerste IBM PC's maar ook Apple, Atari en Commodore staan klaar om mee gespeeld te worden.

De Arcadehal

Nu wordt het echt leuk, een set oude Arcadespellen zijn ondergebracht in een Jamma-/Mamekast. Hier kan je ervaren hoe vroeger de Arcadehallen tieners van hun zuurverdiende krantenwijkcentjes afhielpen. Er komt ook nog een flipperkast om het pre-computertijdperk te vieren.

De Infoterminals

Per onderdeel staat er een klassieke Digital VT320 terminal klaar voor je commando's. Op deze terminal kan je informatie opvragen over de systemen die je voor je ziet staan. En inloggen op servers zodat je erop kan rondsnuffelen.

Bestand:Vt320-full.gif