Uit Hack42
Versie door Jos (overleg | bijdragen) op 24 mrt 2018 om 18:24 (Naam toegevoegd via button)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Open dag: Open dag 24 maart 2018
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Open.gif
Naam Open dag 24 maart 2018
Locatie Hack42
Ruimte allen
Datum maart 24, 2018 10:00:00 - maart 24, 2018 17:00:00
Contact Spider
Info Open dag
Open.gif File:Open.gif


Twee keer per jaar houdt Hack42 open dag. Deze open dagen zijn een ideaal startpunt om kennis te maken met Hack42, de hackerspace en het computermuseum van Arnhem en omgeving, en de sfeer te proeven. Deelnemers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Kom zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en om 17:00 is het dagprogramma afgelopen.

Aanmelden voor het bezoeken van de open dag is niet nodig, het wordt op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert.

Wat is er te doen?

Tijdens deze open dag bieden we de mogelijkheid om (al of niet onder begeleiding) een fijnstofmeter in elkaar te zetten. Deze fijnstofmeters worden momenteel steeds vaker gebruikt bij zelf-meet-burgerinitiatieven in Duitsland en België. De kosten voor een compleet pakket bedragen €35,-- (geheel gemonteerd) of €30,-- (zelfmontage). Bij Hack42 kan niet worden gepind.

Op deze dag zal de hele space openstaan voor bezichtiging. Er zullen rondleidingen gehouden worden en er zijn ook andere activiteiten om aan mee te doen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Bezichtig ons computermuseum met diverse werkende machines tot aan de jaren 90.
  • Soldeer je eigen projectkitje: dit mag je mee naar huis nemen als het af is. Er zijn mensen aanwezig om je te helpen.
  • Speel retrogames op een originele Apple IIc, Atari 2600, Commodore 64, SNES of ga nog meer terug in de tijd met een spelletje pinball!
  • Bekijk demonstraties van lasersnijders, 3D-printers, CNCfrees en nog veel meer.
  • Bezoek onze ruilboekenkast, en neem een gratis boek mee voor thuis.
  • Letterlijk de hackerscene proeven is ook mogelijk, want sinds 2009 is Hack42 de enige locatie in Arnhem om van vrijwel iedere variant van “Club-Mate” te genieten, een concept overgewaaid uit Duitsland. Daarnaast zijn er ook diverse andere 'vreemde drankjes' aanwezig. Of gewoon een kopje koffie/thee.

Zie ook

Wie

Lunch wordt voor onderstaande mensen geregeld. Eet je na de Open Dag ook mee, geef dan even aan of je de traditionele linzensoep wil!