Uit Hack42
Versie door Spider (Overleg | bijdragen) op 11 mrt 2013 om 20:23

Ga naar: navigatie, zoeken
cursus: Type-in
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Insurgency.jpg
Naam Type-in
Locatie Hack42
Ruimte Vossenhol
Datum april 13, 2013 00:00:00 - april 13, 2013 00:00:00
Contact Spider
Info Bijeenkomst van typemachine enthousiastelingen en screening van Typewriter Movie
Insurgency.jpg File:Insurgency.jpg


Wat is een type-in?

Een type-in is de vroegere variant van een lanparty. Enthousiastelingen komen bij elkaar, nemen (als ze die hebben) een aantal typemachines mee en deze zijn vervolgens beschikbaar voor gebruik. Of het nu is omdat je een haiku wilt typen, bezig bent met het schrijven van je boek, het gewoon eens uit wilt proberen of de mechanica van dichtbij wil bekijken, alles mag (zolang ze maar niet beschadigen).

Wat gaan we doen?

Voor de type-in die ik momenteel wil organiseren staat een screening gepland. Begin vorig jaar is er op Wired een artikel geweest over de laatste typemachine. Twee mensen uit Amerika dachten toen; goh, de laatste, daar moeten we een documentaire over maken. Tijdens hun onderzoek kwamen ze erachter dat de typemachines nog niet volledig begraven zijn in de geschiedenis. Er zijn vandaag de dag nog veel mensen die ze gebruiken. Vervolgens zijn ze een kickstarter project gestart en hebben ze de plannen voor hun documentaire aangepast. November 2012 is de film afgerond en nu zijn ze wereldwijd bezig om deze te distribueren. Een trailer van het resultaat en uiteraard meer info kun je overigens vinden op klik.

Ik ben in contact gekomen met deze mensen en heb ze om toestemming gevraagd om de film tijdens een type-in op OHM2013 te laten zien. Deze heb ik gekregen! Maar omdat er meer enthousiastelingen zijn en niet iedereen een kaartje voor OHM2013 wil of kan kopen, vond ik dat er ook een meer publieke screening moest plaatsvinden. En waar anders dan in Hack42?

Wanneer gaan we dat doen?

Dit staat allemaal gepland op zaterdag 13 april, ik gok er momenteel op dit in het Vossenhol te doen. Genoeg tafels om typemachines op te zetten en een beamer om de film op af te spelen. Mijn vraag is alleen nog: zijn er mensen vanuit Hack42 die ook langs willen komen? En hebben jullie dan voorkeur voor de middag of de avond?

Aanwezige typemachines

  • tbd

Ik ben erbij!

Ik kom misschien

  • yourname