Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: PlanMuseumPlan
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

PlanMuseumPlan

Naam PlanMuseumPlan
Door Bix, denz, MacSimski, Stoneshop
Status Idee
Madskillz Plannen, Brainstormen
Doel / Omschrijving
{{{Samenvatting}}}
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.


Inleiding

In de MetaMeet van https://hack42.nl/wiki/Bijeenkomst_28_april_2015 hebben we toegezegd met een plan te komen. Door verscheidene oorzakenis het er nog niet van gekomen dit een beetje inzichtelijk te maken.

Originele vraag uit notulen: "Vraagje museum: planning voor opruimen en uitsorteren, kunnen anderen helpen, stappenplan of dergelijk?

"Stoneshop: Zeker zinnig, als mensen er verstand van hebben is dat welkom, in overleg maar kennis/intresse is er weinig. MacSimski Zou het in de groep gooien, maar gebeurd niks, moeten we over x maanden dingen weggooien omdat verhuizing... Er is een plan in de planning voor de vergadering over 2 weken."

Bix stelt voor om dat hij als eerste de DoKa (DokumentatieKamer, zie DNDBoekenExodus) te inventarieseren en waar mogelijk/nodig (zie ook BitSavers etc) te scannen/ te bewaren (vooralsnog op een manier die makkelijk te verhuizen is).

Volgens mij hebben we daarna gehad om de spullen in de extended storage(s) per systeem/model te bekijken/beslissen of het weg mag/mag blijven. Liefst met hulp van anderen :-)

Wie heeft meer/betere ideen?

Bix.

Aanpak

Per ruimte ingedeeld ideen om de berg te verminderen. Het lijkt me handig om een invetariserend systeem aan te houden en niet meteen een complete restauratie van een bepaalde machine te doen, dan gaat het ons niet lukken. Dus hooguit voeding en compleetheid checken. MacSimski (overleg)

Algemeen

er zijn verschillende strategieen die we kunnen toepassen.

-per computersysteem werken -per generieke itemtype (kabels, HD's, floppies, data)

Depot/Repair

Een paar dingen kunnen er sowieso uit: De oude telex in de hoek achter, een ASR-33 bij het buro. MacSimski (overleg)

Extended Storage I

Naast de PDP11 systeemkasten staan er nog meer dingen zoals bijvoorbeeld de Olivetti A5. Daarnaast ongerelateerde dingen zoals twee lasers, een berg beamers en andere dingen waar we eens naar moeten kijken wat we er mee gaan doen (en of we er nog aan toe komen)

YunoChriet2.png SA007 SA007

Wie?: Deelnemer

Projecten: Adams, Butterfly Puzzle, CNC Freesmachine bouwen, Makerspaces Contest, MysteryProject, OnePixelDisplay, Optima Laser Engraver fix0ren, PhoneSystem, Projectiewandje, Reduce, Reuse, Recycle, AME SSLD Controller, BatZapper, Sneller internet, Space VCR System, Thermische Camera, Thomson Displaymuur, Lasercutter, Virtualisatie, Software defined radio

Madskills:

Klik voor meer info...
Deze beamers zijn van mij persoonlijk en niet van Hack42.

Hoge prioriteit qua ruimte creeren lijkt me iets met de pdp11's te doen. daar kijken welke we willen houden en wat te doen met de rest. MacSimski (overleg)

Extended Storage II (DND Exodus)

Ook hier zou ik de Grote-Dingen-Eerst Aanpak willen doen: de stapel Cadmus, micropdp11, IBM RTC's en de systeem/32. Daarnaast kunnen de twee lisa's wat mij betreft de verkoop in. MacSimski (overleg)

Ik heb de meeste dozen gelabeld met wat erin zit. alleen de stapel links achterin nog niet. zo is makkelijker te zien wat waar staat. MacSimski

DoKa

Ik zie het niet gebeuren dat hier de aankomende tijd iets met foto's gedaan gaat worden, maar wel met documentatie. Het lijkt me een goed idee om ook hier een paar stellingkasten tegen de muur te hebben staan voor het manouvreerwerk. Voor de middellange termijn zou een boekscanner handig zijn. Ik heb daar ideeen over en zou dat graag met iemand willen oppakken. MacSimski (overleg)


Resultaat

Na overleg tussen MacSimski, Bix, Bugblue en Witchdoc is het volgende plan eruit gekomen:

  • Repair opruimen en sorteren (zie eerste stap Stitch)
  • Extended Storage II (DND Exodus) opruimen en sorteren
  • Uitzoeken wat uit bovenstaande ruimtes weg kan (overtollige exemplaren, onderdelen, oninteressante items) (Marktplaats, Ebay, etc)
  • Alle andere systemen die her en der in de space staan waar nodig (en mogelijk) een betere plaats geven
  • Administratie en sortering up to date houden