Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Bezoek: Bezoek ondergronds project Arnhem
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Rode-t65.jpg
Naam Bezoek ondergronds project Arnhem
Locatie Ergens Arnhem
Datum november 23, 2013 12:00:00 - november 23, 2013 22:00:00
Contact SA007
Info Bezoek
Rode-t65.jpg File:Rode-t65.jpg


Wat

Ten tijde van de Koude Oorlog is onder Arnhem een ondergronds dingetje gebouwd, met als enige functie het onderbrengen, beschermen en in leven houden van specifieke medewerkers, om die in geval van een nucleaire aanval communicatie te kunnen laten herstellen tussen de andere essentiële locaties. In geval van een dreiging moest dit team zo snel mogelijk binnentreden en afsluiten, in afwachting van nieuws. Eisen om toegelaten te worden tot dit team waren zeer streng en men moest jaarlijks een examen afleggen, zowel op basis van kennis en kunde als fitness.

Na het wegvallen van de nucleaire dreiging, is het ondergronds project aangepast en gebruikt als zwaarbewaakt relaystation voor het Nationaal Noodnet van KPN. Dit is inmiddels overbodig geworden en vervangen door een variant op basis van mobiele telefonie. De locatie is niet meer in handen van KPN en wordt verbouwd tot een museum, in de stijl van weleer.

Vrijwel alles is redundant uitgevoerd, generatoren, dieseltanks en luchtfiltering. De locatie is beschermd tegen zware aardschokken (o.a. door explosies) en er zijn faciliteiten om personeel lange tijd te kunnen onderhouden, zowel lichamelijk als geestelijk. Omdat het personeel waarschijnlijk naar buiten zou moeten in een zwaar bestraald en vijandig niemandsland, zijn er stralingspakken, vuurwapens en allerhande gereedschap om te kunnen graven, puinruimen en herstellen. Voor een semi-veilige terugkeer is de locatie uitgerust met een doucheruimte tegen radioactief stof op de kleding. Dosimeters en regelmatige controles waren verplicht en bij een te hoog opgelopen stralingsniveau zou het betrokken teamlid de locatie moeten verlaten, om te voorkomen dat anderen besmet zouden worden.

Waar

Voor de mensen die langs willen komen:

  • Neem warme kleding mee, binnen is het zo'n 16 graden.
  • Parkeren is lastig. Het is midden in de stad en er is al weinig ruimte. Wellicht is het verstandig om vanaf de space of elders te carpoolen.
  • Je staat voor gesloten deur, er zit een bel, rode knop op wit intercom kastje rechts naast de deur.
  • Mijn telefoonnummer van de private wiki vissen is een goed idee, ik schakel deze door naar de vaste telefoon vanwege het gebrek aan enige vorm van draadloze ontvangst 5 meter onder grond met een meter extra gepantserd beton ertussen.

Wie