Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Bijeenkomst 24 januari 2012
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Kkn6.jpg
Naam Bijeenkomst 24 januari 2012
Locatie Hack42
Datum januari 24, 2012 20:00:00 - januari 24, 2012 22:00:00
Contact Moem
Info Twee-wekelijkse bijeenkomst
Voorzitter - Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 10 januari 2012
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 7 februari 2012
Kkn6.jpg File:Kkn6.jpg


De metameet is een gezellige - twee-wekelijkse - bijeenkomst in Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.
Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Per agendapunt is tot vijf minuten gereserveerd (voor project-demo's zonodig langer) om het te hebben over zaken die voor Hack42 relevant zijn.
De aangegeven begin- en eindtijd zijn de tijden van de vergadering. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Notulen van de vorige keer zijn hier te vinden.

Agenda

What happened

What should happen

 • Hak-beleid en veiligheid. - Momo (ben zelf niet aanwezig door afspraak maar zal punten meegeven aan aequitas
 • Beleid voor kosten Haptiviteiten en niet-deelnemers -> winst voor chefkok? - dvanzuijlekom
 • Museum inrichten - BugBlue
 • Boven isoleren - BugBlue
 • Voorstel: Entreegeld voor niet-deelnemers bij gratis lezingen/workshops.
 • Inschrijven Hacktiviteit.
 • Inschrijven Arduino introductie
 • Heropeningsfeest 25 februari?

What is happening

 • Project review.
 • whsnwv(s|e|p|m|d)g.
 • Rondvraag.
 • Schoonmaken en opruimen: Corvee -- vele lichten maken handwerk.

Reminders

 • Gelimiteerde deelnemersactie: voor iedere nieuwe deelnemer die een deelnemer aanbrengt, 2 maanden gratis deelnemerschap! (voor de voorwaarden raadpleeg het bestuur).
 • PlakDeStadVol posters, flyers en stickers liggen klaar, promoot ook de space door een poster (A4 of A3) bij je buurtsuper op de hangen. Deel flyers niet uit, maar leg ze met toestemming op nuttige plekken.
 • Bezig met een tof project, of er zelfs een afgerond? Maak Hack42 er mee bekend(er)!

Wie

Aanmelden? Afmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kun je iets voor in de microbeep meenemen.

Er is ook vergadersoep. Het wordt ditmaal een stevige minestrone zonder vlees, vis of kaas.
Geef bij je aanmelding even aan of je ook soep wilt. Laat dit ajb weten vóór dinsdag 12:00, in verband met de boodschappen.

Ik kom wel Ik kom niet
 • Lurwah
 • (of uw 3 tildes ~~~ hier)

Notulen

Ruimte gereserveerd voor notulen tijdens de meeting.

De voorzitter opent de vergadering om 20:33.

Dia-avond
De eerste dia-avond op nieuwe locatie heeft plaatsgevonden en het was erg gezellig! De start was een beetje klungelig omdat de diaprojector niet vindbaar was. Uiteindelijk zijn de dia's bekeken op een ander scherm.
Hebberigheidsspel
Ook dit was een gezellige activiteit. Iedereen is met hebberigheidjes naar huis gegaan. Het was een leuke manier om van overbodige spullen/cadeautjes af te komen. Vaker doen?
SpaceAutomation
De lichtgroep bij de deur zal bij het omzetten van de spacestateswitch met een vertraging van 20 sec. uitgaan. De rest gaat wel direct uit.
De kookplaat gaat gekoppeld worden aan de afzuigkap. D.w.z. dat de kookplaat alleen aan kan als de afzuigkap aanstaat (die alleen aan kan als de spacestate aanstaat).
Er is een printje met 2 555's en een zwart stuk UTP er aan zoek. Heeft iemand het gezien? Breng het naar Stoneshop of BugBlue!
Hak-beleid en veiligheid
Het is al een aantal keren voorgekomen dat er onveilig gehakt wordt. Er mogen geen excuses zijn om je niet aan het huidige beleid rondom gereedschap te houden, deze gelden ook bij het hakken. Hakken met open schoenen of in het donker is onverstandig! Als het buiten donker is kun je de draagbare TL-balk meenemen.
Museum inrichten
Het wordt tijd om het museum in te richten. MacSimski heeft hier momenteel geen tijd voor. Wie wil dit oppakken? Om te beginnen moeten er tafels worden geregeld. Maar voor we weten wat we hierop zetten, moeten we weten wat we hebben. BugBlue zal zijn visie uitschrijven op de wiki.
De algemene conclusie is dat er gewoon begonnen moet worden met inrichten.
Boven isoleren
Moem is begonnen met isoleren, maar de tape is op. De vraag is: wie neemt de coordinatie op zich? Hier zijn ~4 personen voor nodig, dan is het in een middag klaar. MacSimki en Moem gaan hier maandag mee beginnen. Welke twee personen helpen er mee?
Voorstel entreegeld voor niet-deelnemers bij gratis lezingen/workshops?
Niet onredelijk. Het deelnemerschap (of vriend van de space-schap) moet voordelen hebben ten opzichte van niet-deelnemers. Aan de andere kant, kun je de activiteiten ook zien als PR en brengen de consumpties ook extra inkomsten op. Wanneer blijkt dat er bezoekers zijn die regelmatig langskomen, kun je ze hierop aanspreken en vragen of ze deelnemer willen worden. Het voorstel wordt afgewezen.
Inschrijven Hacktiviteit
De inschrijfdatum van de hacktiviteit sluit bijna. Wees erbij! Wees erbij! En schrijf je op tijd in. ;-)
Inschrijven Arduino introductie
Ook deze inschrijfdatum sluit binnenkort. Als je je eigen Arduino meeneemt, kun je je ook later inschrijven. Maar heb je deze nog niet, schrijf je dan op tijd in!
Heropeningsfeest 25 februari?
Tkkrlab geeft op deze dag ook een feestje. Wat doen we met onze datum? Er wordt voor gekozen om het heropeningsfeest op 3 maart te houden. Hiermee hebben we direct een week extra voor het verzenden van de uitnodiging.
Project review.
MacSimski heeft vandaag de vaatwasser gerepareerd. Goed zo MacSimski!
Rondvraag.
Stitch: wil graag in contact komen met Dave Aalderink van Aalderink ICT in verband met zijn Hack42-media offensief. BugBlue zal ze in contact brengen.
Eightdot: is nog niet aan het verwerken van de administratie toe gekomen. Op de bankrekening staat een kleine ~4000 euro. Er staat nog ~2000 open aan declaraties. Binnenkort wordt de sluitingsdatum van 2011 bepaald. Na deze datum kun je geen bonnen meer declareren!
Jos: geeft de 18e een feestje, hij wil (i.v.m. catering) graag vantevoren weten hoeveel Hack42-ers aanwezig zijn.
dvzuijlekom: zijn er nog eigendomsstickers aanwezig? Spider gaat op haar werk kijken of ze wat stickervellen mee kan krijgen.