Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Bijeenkomst 30 juni 2020
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Vrijland Lurwah.jpg
Naam Bijeenkomst 30 juni 2020
Locatie Hack42
Datum juni 30, 2020 20:00:00 - juni 30, 2020 21:00:00
Contact Bestuur
Info Tweewekelijkse bijeenkomst met vergadering
Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 16 juni 2020
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 14 juli 2020
Vrijland_Lurwah.jpg File:Vrijland_Lurwah.jpgDe metameet is een gezellige - tweewekelijkse - bijeenkomst in Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.

Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Op de agenda staan zaken die zijn gebeurd, gaan gebeuren, of nu aan het gebeuren zijn. Activiteiten, projecten, random onderwerpen. Kortom, alles wat we belangrijk vinden.

De vergadering begint om 20:00 uur en eindigt na het verdelen van het corvee. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Het verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

Mededelingen

 • Update vanuit het bestuur
  • In juli/augustus vergaderen in de kapel of via Jitsi?
  • Aangepaste coronamaatregelen

Gedane zaken

Komende zaken

Lopende zaken

Rondvraag

Corvee

Aanwezigen

Aanmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kan je je uitleven in onze Keuken.

Ik kom wel

Verslag

Meeting 30 juni 2020 Aanwezig: 18 deelnemers


Mededelingen

Willen we in juli/augustus vergaderen in de kapel of via Jitsi? Voorkeur gaat nog steeds uit voor jitsi, maar mensen kunnen dat natuurlijk overal doen, dus ook vanuit de space(s).

Aangepaste coronamaatregelen Externen mogen weer langskomen, maar wel alleen op afspraak of onder begeleiding. De max per ruimte geldt nog steeds en het handen wassen/schoonmaken ook.

Vanuit de verhuurder is ook verzoek gekomen om rondleidingen te geven aan mogelijke nieuwe huurders. Dit gaat ook op afspraak, met het bestuur. Het is NIET de bedoeling dat er plotseling mensen in de space zijn, gebeurt dit wel dan horen we dat graag. Als er een rondleiding gepland wordt, dan zal het bestuur dit vooraf via de mailinglijst communiceren.


Gedane zaken

Slopen Pand4p0

 • Er zijn nog maar weinig zaken die gesloopt hoeven te worden, dus het gaat de goede kant op. Janbee gaat morgen weer even kijken en de wiki updaten.
 • Stoneshop: bij de doorgang naar de derde ruimte zijn wat rare dingen naar voren gekomen die nog extra tijd kosten, maar dat zou het isoleren niet in de weg moeten zitten. Er zijn nog electraleidingen in de hoek van het dak, daar gaat Stoneshop zaterdag mee aan de gang.
 • Isoleren beginnen met het dak. De vloer ligt nog te vol om te kunnen doen en daar worden nog dingen voor uitgezocht. Ons dak zit niet aan MonkeyTown vast, de tussenstukjes moeten nog bekeken worden met een drone. Cookie vraagt zijn broertje. Het isoleren gebeurt tussen de balken en het dak, dus de balken blijven in zicht. SA007 kan een steiger lenen, wanneer is deze nodig? BugBlue: laten we je deze week weten, wanneer we weten wanneer dingen geleverd worden. Scrat: zaterdag wordt de proefisolatie aangebracht.
 • Jos: er gaan geruchten over het dak doortrekken naar de buren? Dvan: moet even worden bekeken hoe haalbaar dat is.


Cruquiuslandstickers

 • Lurwah heeft leuke stickers gemaakt adhv een grapje op twitter van iemand. Beperkte oplage voor helpers, alleen af te halen op Cruquiusland.


Shopdate: reorganisatie kleding&spullen, meer stickers, teaser

 • Lurwah heeft de webshop wat gereorganiseerd. Als het goed is ziet het er daardoor beter uit, er zijn ook meer stickers. Ook is Lurwah met de drukker aan het overleggen over een nieuwe reeks kleding, komt hopelijk binnenkort online. Wordt heel cool!


Exposure in de Gelderlander en de Stentor

 • Alweer een supergoed geschreven artikel...


Komende zaken

Slopen Pand4p0

 • Er is een kalender, schrijf je alsjeblieft op tijd in zodat anderen hun aanwezigheid ook kunnen plannen. Dvanzuijlekom heeft de afgelopen maand drie dagen per week geklust, dat was wat vermoeiend. Het is fijn als anderen ook vooruit plannen.


za 04 jul: Inpak-dag-1: Opruimen, schoonmaken, en inpakken @ Vrijland

 • Kom helpen! En haal je spullen op.


SPAMSPAMSPAM4

 • Als je iets leuks te melden hebt, foto's filmpjes quotes, voor deze speciale SLOOP-editie stuur ze vooral in.


Lopende zaken


Slopen Pand4p0

Verhuizing

Voortgang inrichtingsplannen

 • Spider is bezig met het samenvoegen van alle inrichtingsplannen. Ongeveer eenderde van de deelnemers heeft een reactie ingestuurd, sommigen met uitgebreide motivaties anderen met uitgebreide tekeningen. De eerste twee dingen zijn al uitgeplozen namelijk "lounge,keuken,bar" en "flexlab,maaklab,cleanlab". Het is grappig om te zien dat sommigen nog erg in vakjes denken maar het overgrote deel komt met elkaar overeen. Mocht je je tekening nog verder willen motiveren dan kun je dit nog insturen.


Verhuisbaar

 • Er is nog veel te doen, er lijkt niet veel te gebeuren maar stiekem is dat wel zo. Rook en Arjen hebben infra uitgezocht. Raboof is al dingen aan het afvoeren. En veel deelnemers hebben hun eigen spullen al opgehaald. Na komende zaterdag lijkt het meer zichbaar.
 • Er wordt door de mensen die aanwezig zijn ook regelmatig bedacht of iets verhuist moet worden, deze verschijnen op de Verhuisbaar pagina. Uit de inrichtingsplannen komt ook naar voren dat veel deelnemers voor minder meuk zijn.


Wijziging samenstelling barbeheer

 • Uylie heeft zich teruggetrokken uit het barbeheer, omdat twee personen wat weinig is heeft Rook zich toegevoegd. Het barbeheer bestaat nu uit Janneke, Scratte en Rook.


ProjectRondvraag

 • Mack: heeft thuis nog een tweede keukenblok gebouwd.
 • BugBlue: zoekt iemand die kan helpen bij het reviseren van een fietsaccu.
 • Exploware: er was een tijd geleden het plan om met brandblussers te gaan spelen. Dat gaat niet meer lukken. Diegene die een lege cilinder willen hebben, mogen deze zelf ophalen en leegspuiten. Dan hoeven ze niet te worden verhuisd.
 • Witchdoc: heeft een kar met 3D-printers meegenomen om thuis te klussen. Twee werken er weer, een is voor de Spelerij. Idee was om de tweede als uitleenprinter te gebruiken, maar daar is het niet geschikt voor.
 • Spider: op de kast in cleanroom staat ook nog een 3D-printer, kan die als uitleenprinter? Janbee: die is groter kan een hele goede zijn, dus niet wegdoen. Spider: ok, dus dan hebben we zometeen 5 3d-printers. Wat doen we daarmee? Bugblue: na de verhuizing bepalen.
 • Mack: als de printer naar de Spelerij staat, kan dan ook iemand mee een cursus geven? Witchdoc wil wel mee.
 • Raboof: Arjen heeft een proxmox update gedaan, nu werkt de server nog beter met een patch van ons voor betere support voor Linux Containers.
 • Lurwah: heeft een poll: https://www.strawpoll.me/20472500
 • Rook: is er al iets bekend over de internetverbinding voor de beveiligingscamera's? Bugblue: dat wordt nog bespeeld zodat we van 20 naar 0 euro gaan. Er zal voor een tijdelijke verbinding worden gezorgd.
 • BugBlue: we hebben een beter afvalscheidingssysteem voor Cruquiusland nodig, voor restafval moet worden betaald en de rest is gratis. Moem en Stoneshop: nemen van huis twee bakken mee waar de zakken in kunnen. PMD moet in doorzichtige zakken.
 • Janbee: wil in de Gelderlander een zoekadvertentie plaatsen om met mensen in contact te komen die op Cruquiusweg gewerkt hebben.
 • Janbee: naam voor het pand? moeten we daar een wedstrijd voor houden? Lurwah: Cruquiusland! Jos: het heet toch Hack42? daar hebben we heel veel stickers van.
 • Rook: heeft in Vrijland vuilniszakken vervangen enzo, dat was niet leuk. Graag samen op letten. Moem: heeft de plee gepoetst. BugBlue: heeft staan vegen.