Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
workshop: Build your own Useless Machine
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
UselessMachine.jpg
Naam Build your own Useless Machine
Locatie KKN6
Datum Jan 13 1337 13:37:00
Contact WitchDoc
Info Utterly Useless Workshop
Voorzitter WitchDoc
UselessMachine.jpg File:UselessMachine.jpg


The Useless machine, een apparaat dat zichzelf na inschakelen vanzelf uitschakelt, over het algemeen met behulp van een electro-mechanische schakeling. In deze workshop gaan we ze zelf bouwen, uitleg van verschillende schema's voor directe aansturing van een motor of servo, gebruik van slooponderdelen of juist een kant en klaar bouwpakket.

voorbeelden

Zoek op youtube naar "Useless Machine" en je vind honderden voorbeelden, hier enkele voorbeeldjes:

In de originele vorm

Tikkeltje anders

Gelijksoortig concept

De Workshop

In de workshop wordt de standaard versie uitgelegd, eventueel kan ik hiervoor een bouwpakketje maken dat naar eigen inzicht aangekleed kan worden. Andere mogelijke schema's en motorsturingen worden indien nodig toegelicht. Als iemand een eigen idee of materialen heeft waarmee hij of zij aan de slag wil kan dit tijdens de workshop bekeken worden.

Ik denk dat een enkele avond onvoldoende is om de machine volledig af te bouwen, waarschijnlijk zullen er een aantal extra avonden ingepland moeten worden.

Extra inspiratie

Kosten

Omdat de exacte invulling nog niet bekend is kan ik weinig zeggen over de kosten, de materiaal kosten voor de standaard versie komen denk ik rond de tien a twintig euro (grove schatting).

Animo

Voeg jezelf toe als je mee wilt doen! (protip: probeer ~~~ i.p.v. je naam)