Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Zendvergunning halen
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

Zendvergunning halen

Naam Zendvergunning halen
Door Erin
Status Planning
Madskillz
Doel / Omschrijving
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.


Ik heb zelf onlangs een portofoon gekocht. Het ding blijkt veel meer te kunnen dan ik dacht. Als voorbeeld: Er staat een repeater in Arnhem waar je met je portfoon contact mee kunt maken, en die het signaal 40km doorzendt. Je krijgt dus met een portofoon van 30 euro (DX) een bereik van 40km. Die repeaters staan door heel Nederland, en daar kun je gebruik van maken. Als je een zendvergunning hebt. Zodoende ben ik op zoek gegaan naar een zendvergunning.

Er zijn twee typen vergunningen; een eenvoudige en een uitgebreide.

Er was een info avond te zijn over het halen van zo'n eenvoudige vergunning. Met zo'n vergunning mag je internationaal met een portofoon en ook met nog krachtiger zendinstallaties werken.

Ik ben met Eightdot Picture.jpg eightdot eightdot

Wie?: niet opgegeven

Projecten: nog geen

Madskills: geen opgegeven

Klik voor meer info...
naar een introductie hierover geweest.

De vereniging geeft een cursus waarmee je je vergunning kunt halen, maar in feite wordt je opgeleid tot [...].

De cursus kost €30 en is in Arnhem, vanaf maandag op de Nassaustraat 4a. Hier is de link: [1]

De cursus bestaat uit een deel electronica-kennis, een deel radio-werking en een deel werkwijzen, protocollen, wetgeving. De cursus is echt heel toegankelijk, en echt goed te volgen voor mensen zonder electronicakennis; hij begint echt bij het uitleggen van stroom, spanning en weerstand.

Mensen die interesse in een zendvergunning hebben zou ik zeker aanraden om er heen te gaan; waarschijnlijk zie je ook wat bekende gezichten én is er ook nog wat kruisbestuiving onze kant op.


Update: examen voorbereiden

De examenstof omvat - electronicakennis, waaronder stroom, weerstanden, spoelen, condensatoren en filters - antennes - regelgeving - opbouw van zenders en ontvangers

Een goede manier om het te leren is om het boek door te nemen en examens te oefenen. Alle examens zijn te downloaden op:

http://www.ham-radio.nl/examendownloads/examendownloads.html

Hier is nog een oefenlink: http://www.pa0vro.nl/

Ik heb het boek voor de N-vergunning gekocht. Dit is te leen voor wie dit wil: http://www.veron.nl/contact/sb_bestelformulier.php

Update: examen gehaald

Ik heb zojuist de brief ontvangen waar in staat dat ik mijn examen heb gehaald. Met één fout heb ik nu mijn Novice vergunning!