Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Sneller internet
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Sneller internet Picture.jpg

Sneller internet

Naam Sneller internet
Door Sjors, SA007
Status Afgerond
Madskillz Netwerken
Doel / Omschrijving
Meer bandbreedte, minder latency.
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Sneller internet_Picture.jpg noez

De DSL-verbinding die op het moment bij #42 voor de kattenplaatjes zorgt, is slechts ongeveer 0.5 snel: er is maar weinig bandbreedte en bij veel verbruik is de latency hoog. De space is aan het groeien, dus het is een goed moment om eens na te denken over mogelijkheden om het internet sneller te krijgen. Deze pagina beschrijft een lijst van opties waaruit we kunnen kiezen. De opties zelf kunnen weer projecten op zich zijn, zodra we hebben besloten een mogelijkheid te expanden.

De huidige ideeën zijn allemaal op IRC besproken.

  1. Er ligt fiber op het KKN-terrein, maar dat is dark en niemand weet precies waar het heen gaat. Misschien ligt er ook fiber naar plekken waar een betere verbinding met het internet kan worden gelegd.
  2. In de space liggen antennes voor wifi-ptp-straalverbindingen te wachten tot iemand ze oppakt. Misschien kunnen we daarmee een straalverbinding naar Arnhem of Ede opzetten, en daar de verbinding leggen naar intrastedelijk fiber.
  3. Er ligt al een verbinding van het KKN naar een bunker in Arnhem door middel van twee koperdraadjes, een deel van het noodnet. In die bunker ligt ook fiber; het zou wellicht minder dan 0.75 moeite zijn om daarop aan te sluiten.
  4. Het is het overwegen waard een trainer aan te trekken-6.0 voor de huidige postduiven. Wellicht dat ze met enige training sneller en vaker heen en weer kunnen vliegen?
    1. We kunnen ze voorzien van rode strepen, omdat, zoals iedereen weet, rode strepen iets sneller maken.
  5. Mogelijk alternatief; De Steenen Tafel is ook redelijk hoog en er is mogelijk een zichtlijn. Voordeel t.o.v. de Kema-toren is dat dit restaurant waarschijnlijk ietsje toegankelijker is. Aan de overkant van de weg wordt een militair terrein omgetoverd tot woonwijk, misschien wel met glas?