Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: #Dominoes
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

#Dominoes

Naam
  1. Dominoes
Door WitchDoc
Status Idee
Madskillz Soldering, tweaking
Doel / Omschrijving
LED domino to the max
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.

LED dominoes is een leuk idee maar dat moet veel beter kunnen! Ten eerste whiteboard magneten toevoegen, bewegende nodes, soundgevoelige nodes, ir nodes ... whatever ...

Wat is het

Bekijk het filmpje! Anyway, in het filmpje is te zien dat een LED Domino steen een lichtsignaal met vertraging doorgeeft. Omdat het een ontwerp is voor een 555timer wedstrijd is de schakeling (surprise) opgebouwd rondom een 555 timer.

Modificaties

Op zich is de 555 een veelzijdig component maar in dit ontwerp zit er een nadeel aan, de "stenen" werken maar in één richting. Ik heb daarom als eerste een upgrade naar een microcontroller voor ogen. Ik moest meteen denken aan een minimalistisch ontwerp van Sprite_tm (wellicht bekend van tweakers). Zijn ontwerp bestaat uit twee leds, een 8 pins attiny13 microcontroller en een batterij (twee in zijn geval maar die zijn te vervangen door een enkele knoopcel). Verder zijn er in dat ontwerp nog een aantal vrije pinnen die voor overige doeleinden bruikbaar zijn.

Tweeweg

Sprite's ontwerp misbruikt de LED's om, behalve licht te geven, ook licht te meten. Omdat beide LED's daarvoor misbruikt kunnen worden kan deze schakeling in twee richtingen werken.

More! (Need input)

Er zijn nog vier vrije pinnen beschikbaar. Twee daarvan hebben ook een ADC functie, zij kunnen als extra ontvang/zend pinnen gebruikt worden. Eventueel kan een iets grotere controller gebruikt worden voor meer pinnen. Heb je een ander idee voor wat een steen zou kunnen doen? Vul vooral aan!