Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Hacktiviteit.jpg

For the English(ish) version click this.

Een periodiek terugkerende hack-activiteit waarbij een groep hackers in teams, een team van één persoon mag ook, gaat hacken aan een specifiek voorwerp. Het hackbare object wordt vantevoren bepaald en aangeschaft door de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld goedkope meuk zijn van de Action, DX, Blokker, et cetera.

Er zijn iedere Hacktiviteit twee hackbare objecten. Bij het openen van de inschrijving wordt het Groot Hackbaar Object bekend gemaakt. De teams kunnen nu ontwerpen, extra materiaal verzamelen en onderlinge afspraken maken. Deelnemers krijgen tijdens de hacktiviteitsessie pas te horen wat het Mysterieus Hackbaar Object is. Dit verrassingseffect doet een groot beroep op de creativiteit en fantasie van deelnemers. Het is de bedoeling dat naast het GHO ook het MHO in het project verwerkt wordt, dit kan een flinke uitdaging zijn.

Hacken, creativiteit, maar vooral plezier zal centraal staan. Om die reden dus ook geen workshop met een opgelegd doel, maar vrijheid!

www.flickr.com - tags:hack42 Hacktiviteit (random) (max: 4)

Onderdelen

Inschrijven

Twee weken voor de Hacktiviteit opent de inschrijving. Hierbij zal het Groot Hackbaar Object bekend worden gemaakt. Onder voorbehoud, want het object moet nog wel voldoende op voorraad zijn zodra inschrijving gesloten is. Het inschrijven gebeurt in teamverband. Het is ook mogelijk om alleen in een team te hacken, of inschrijven op zoek naar een team. De kosten worden per team betaald.

Selectie

Een of meerdere personen zullen verantwoordelijk zijn voor de selectie van een Groot Hackbaar Object en een Mysterieus Hackbaar Object en het verwerven van voldoende exemplaren hiervan voor de deelnemers.

Hacktiviteit

De avond waarop de objecten worden onthuld aan de deelnemers en de gemaakte plannen kunnen worden uitgevoerd. Eventueel kan er een tijdslimiet worden ingesteld om deelnemers aan te sporen om snelle beslissingen te nemen.

Evaluatie

Aan het eind van de avond is een evaluatiemoment, waarbij deelnemers hun werk kunnen tonen en bespreken en tips uitwisselen over gebruikte technieken en de behaalde resultaten. Het is niet nodig om het project af te ronden. De evaluatie wordt gebruikt om de ideeën en voorlopige uitwerking te presenteren. Hierin ook een korte terugkoppeling van de verantwoordelijk(en) voor de selectie van het object; bijvoorbeeld over de verwachtingen ten aanzien van de hacks en de uiteindelijke resultaten. Als je zeer trots bent op je project kun je het ook op de wiki zetten met status "Hacktief", het komt dan in onderstaand lijstje te staan.

*HO's

Kijk voor meer foto's van de Hacktiviteit in de fotogallerij.

Projecten

Hieronder staan projecten die gemaakt zijn tijdens een Hacktiviteit. Gebruik als status "Hacktief" om te zorgen dat jouw project ook op deze lijst komt. (vernieuw lijst)

  • Moem/Battle of the Bugs (Battle of the Bugs, Gebruiker:Moem, Een arena voor Crazy Bugs om elkaar te bevechten, Gebruiker:Moem)
  • Phantagom/Disposable club-mate pinhole camera (Disposable club-mate pinhole camera, Gebruiker:Phantagom, Disposable club-mate pinhole camera, Gebruiker:Phantagom)
  • Benzene/FlitsendeEntree (FlitsendeEntree, Gebruiker:Gebruiker:Benzene, Het hacktiviteit wegwerpcameratje bij de ingang van de space geplakt en aan de deur gehangen zodat de flitser afgaat als er iemand binnenkomt, Gebruiker:Gebruiker:Benzene)
  • Benzene/PingpongMuizenval (PingpongMuizenval, Gebruiker:Gebruiker:Benzene, De hacktiviteit muizenval als handkatapult., Gebruiker:Gebruiker:Benzene)
  • Moem/Strijklicht (Strijklicht, Gebruiker:Moem, Gebruiker:Aequitas, Een decoratieve lamp gemaakt van een strijkijzer, Gebruiker:Moem, Gebruiker:Aequitas)
  • Lurwah/bLEnDer (bLEnDer, Gebruiker:Lurwah, A project made for Hacktiviteit combining a LED fan and a broken blender., Gebruiker:Lurwah)

Agenda

Wanneer is en was er een Hacktiviteit? Zoek niet verder, het staat hieronder! (vernieuw lijst)

Zoek in de agenda een geplande Hacktiviteit op en schrijf je in! (De meest recente Hacktiviteit staat bovenaan.)

Activiteit Datum Info Contact
Hacktiviteit 16 juli 2013 19:30:00 Weer eens een Hacktiviteit [[User:Moem|Moem]]
Hacktiviteit 31 januari 2012 31 januari 2012 19:30:00 - 31 januari 2012 22:30:00 Goede voornemens: meer hacken! [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 25 oktober 2011 19:30:00 Het is bij ons gewoon Hacktober. [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 27 september 2011 19:30:00 I Choose You, PiHackChu! [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 13 september 2011 19:30:00 Ik hack, jij hackte, wij hebben gehackedtet. [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 30 augustus 2011 19:30:00 De organisatie is dit keer om te kopen met Koekjes. [[User:CookieMonster|CookieMonster]]
Hacktiviteit 16 augustus 2011 19:30:00 Ik ben toch niet (g)Hack?! [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 2 augustus 2011 19:30:00 ♪ I can't get no... satishacktion ♪ [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 19 juli 2011 19:30:00 Tertia Hacktione [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 5 juli 2011 19:30:00 Ready, Steady, Hack! [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacktiviteit 21 juni 2011 19:30:00 Hack42's eerste Hacktiviteit [[User:Lurwah|Lurwah]]
Hacken bij TDvenlo 13 januari 1337 13:37:00 JL We gaan hacken bij TDvenlo [[User:Lurwah|Lurwah]]