Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
awesome: Sparkshack komt ijzer maken
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Sparkshack.JPG
Naam Sparkshack komt ijzer maken
Locatie Hack42
Ruimte buiten
Datum juli 19, 2019 18:00:00 - juli 21, 2019 18:00:00
Contact ranzbak
Info Sparkshack komt ijzer maken en neemt smeedspullen mee
Voorzitter ranzbak, igor, the_jinx
Sparkshack.JPG File:Sparkshack.JPG


Poging twee

Deelnemers van Revspace hebben een project opgezet om van ijzeroer en houtskool ijzer te maken in een oven.

Bij Revspace gaan ze de komende weken stap voor stap het erts voorbewerken, om uiteindelijk op de 27/28ste april een oven-run te doen. Dit kan helaas niet bij Revspace zelf, gezien de kantoren er omheen, en open vuur een probleem is, dus gebeurt het bij Hack42!

Het idee is om op vrijdagavond aan te komen, op zaterdagochtend te beginnen met met het bouwen van de oven en later op de dag het het stoken van de oven. Het voorverwarmen gaat ongeveer 2 uur duren, en het stoken van de oven zelf 6 uur. Daarna gaan we het ijzer er uit halen, dus we zijn de hele dag bezig. Zondag ruimen we op tot het weer netjes is, en zondag middag plannen we weer weg te zijn.


De oven is ongeveer 1 meter 50 hoog, en 60cm bij 60cm, en daarbij de spullen die we er omheen nodig hebben. Mendel zijn inschatting was achter de space op de parkeerplaats? Hier een idee van wat er te verwachten valt.


Vanuit de Spark Shack worden er ook smeedspullen meegenomen dus als mensen willen smeden op die dag is dat mogelijk. Verder is het idee om er een leuke happening van te maken waar deelnemers kunnen komen kijken en we wat uitleggen over het proces. u