Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Cursus: Linux Mint voor instappers
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Mint.jpg
Naam Linux Mint voor instappers
Locatie Hack42
Ruimte Flexlab
Datum oktober 16, 2015 20:00:00
Contact Moem
Info Linux Mint proberen en installeren voor volkomen beginners
Voorzitter Moem, Stoneshop
Mint.jpg File:Mint.jpg


Dit is een workshop voor mensen die nog nooit een computer met Linux hebben gehad. Nog nooit van dichtbij gezien is ook goed. Wil je eens kijken wat er nog meer is dan Windows of Mac? Kom dan kijken en proberen.
Heb je een laptop met (bijvoorbeeld) XP, die je niet meer wilt of kunt gebruiken, en je wilt er weer een veilige en prettig bruikbare machine van maken? Breng hem mee, want als je wilt, staat er aan het eind van de avond Linux Mint op en dat heb jij dan gedaan. Beloofd!

De workshop kost niets voor deelnemers, en voor niet-deelnemers 2,50 € inclusief een drankje. Je krijgt je eigen USBstick mee, waarmee je zelf Linux Mint kunt (her)installeren, en we leren je hoe. In plaats van je huidige besturingssysteem of erbij, als extra optie, net wat je wilt.
Linux Mint, vooral in de versie die wij gebruiken, is mooi om te zien en makkelijk om aan te wennen. Het is een prima systeem om op over te stappen als je Windows gewend bent.

Deze workshop is nadrukkelijk bedoeld voor mensen zonder kennis van Linux. Heb je al een poosje als gewone gebruiker met een computer gewerkt? Dan kun je dit ook.
De workshop wordt gegeven door een enthousiaste beginneling en een Linux-guru. Samen kunnen we vast al je vragen beantwoorden.

We willen graag van te voren weten dat je komt, in verband met het aantal USBsticks en zitplaatsen. Tien deelnemers is wel ongeveer het maximum.

Wie