Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Open dag: Open dag Hackerspaces 25 maart 2017
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Open.gif
Naam Open dag Hackerspaces 25 maart 2017
Locatie Hack42: Koningsweg 31a, 6816 TG Arnhem
Datum maart 25, 2017 10:00:00 - maart 25, 2017 17:00:00
Contact Spider
Info Open dag van alle Nederlandse Hackerspaces
Open.gif File:Open.gif


Jaarlijkse Open Hackerspacesdag dit jaar op 25 maart

Het hackersevenement HAR2009 gaf de start aan een golf van hackerspaces in Nederland, momenteel zijn er 16 gevestigde hackerspaces. Dit zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren. Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag. Vanaf 11:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en om 17:00 is het dagprogramma afgelopen.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen. Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, het wordt op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert.

Wat is er te doen?

Op deze dag zal de hele space openstaan voor bezichtiging. Er zullen rondleidingen gehouden worden en er zijn ook andere activiteiten om aan mee te doen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Bezichtig ons computermuseum met diverse werkende machines tot aan de jaren 90.
  • Linux-inloop: bezoekers met een laptop kunnen zich uitleven en hier gratis onder begeleiding Linux op testen of installeren. Ervaar zelf welke alternatieven er zijn voor Microsoft Windows en Apple MacOS.
  • Soldeer je eigen projectkitje: dit mag je mee naar huis nemen als het af is. Er zijn mensen aanwezig om je te helpen.
  • Probeer eens een 3D-pen in het Maaklab, of knutsel je eigen stijlvolle aluminiumfolie fedora.
  • Bekijk demonstraties van lasersnijders, 3D-printers, CNCfrees en nog veel meer.
  • Bezoek onze ruilboekenkast, en neem een gratis boek mee voor thuis.
  • Einde van de middag: lezing door security specialist Arjen Kamphuis over de recente leaks van CIA-tools op wikileaks (aka Vault7) en wat de implicaties ervan zijn voor Nederland, dat net de nieuwe Wet Inlichtingen & Veiligheidsdiensten heeft aangenomen (met de wens om ook digitale wapens te bouwen).
  • Letterlijk de hackerscene proeven is ook mogelijk, want sinds 2009 is Hack42 de enige locatie in Arnhem om van vrijwel iedere variant van “Club-Mate” te genieten, een concept overgewaaid uit Duitsland. Daarnaast zijn er ook diverse andere 'vreemde drankjes' aanwezig. Of gewoon een kopje koffie/thee.

Verder: zonnig terras, drankjes, tosti's...

Zie ook

Wie

Lunch wordt voor onderstaande mensen geregeld. Wil je daarnaast ook linzensoep?