Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken

Bouwen

Hoewel er niets op tegen schijnt te zijn een hakselaar te gebruiken, zit ik meer te denken aan een oversize patatsnijder. Naar verwachting houdt dit de pitten en steeltjes heel, om er dan later uitgezeefd te worden. Aanvoer/persaktie via een schroef van Archimedes, of een aandrukmechanisme zoals een patatsnijder, maar dan pneumatisch, hydraulisch of elektrisch (motor + schroefspindel) aangedreven. Stoneshop 2 mei 2012 22:13 (CEST)

Is zeker een hele mooie optie. Als we kijken naar hoe het vroegâh gedaan werd, kom ik ook op een idee. Plaatje Als we zoiets maken met een "open" (mesh/patatsnijder) onderkant heb je iets wat vrijwel continu gevoerd kan worden. Ook lekker low-tech, of willen we dat juist niet? :D Meer ideeën? - Lurwah 2 mei 2012 22:35 (CEST)
Ik heb nu een ontwerp in mijn hoofd wat bestaat uit een (in zijaanzicht) N-vormig frame, een snijrooster met aandrukplaat en een aandrijving. Het rooster ligt in het schuine vlak van de N, de aandrukplaat zit aan de onderrand van het rooster scharnierend bevestigd. Aan de zijkanten van de N zitten twee opsluitplaten. De aandrijving grijpt aan op de bovenrand van de aandrukplaat (waarschijnlijk verstijving nodig). Deze constructie staat boven een opvangkuip. Stoneshop 8 mei 2012 10:26 (CEST)
is zo'n voetenveeg-rooster zoals bij de voordeur niet een optie om de appels doorheen te stampen. denz 22 sep 2012 18:24 (CEST)
Dat is zo'n goed idee dat we het al hebben uitgevoerd. :-P Moem 23 sep 2012 02:05 (CEST)

Ik zou willen proberen of pulp/gehakte appels genoeg sap loslaten in een gewone huistuin&keuken-centrifuge. Die vind je vaak voor een tientje. Werkt het goed, dan zouden we er een kunnen schoonmaken, aanpassen (zodat er appels kunnen worden bijgegooid zonder dat de beveiliging inkickt) en voorzien van zeefmateriaal (jute zak of misschien kussensloopje van Ikea).
Misschien is het wel nodig de appels wat meer stuk te maken dan de hakker, die we nu gebouwd hebben, doet. Even een verfroerder op een boormachine door de emmer gehakte appels halen zou de job al kunnen doen. Experimenteren lijkt me gewenst. Moem 24 sep 2012 13:46 (CEST)

"Bottelen"

Lurwah 7 mei 2012 11:29 (CEST): Wat heeft de voorkeur? Bierflesjes met kroonkurk, beugelflesjes? Grotere wijflessen met kurk? Bag-in-box-systemen?

Kosten/Financiering

Lurwah 7 mei 2012 11:29 (CEST): Moet hier iets over afgesproken worden, of zien we het per uitgave?

Overig

Ik denk dat we meer appels nodig hebben. Vooral meer soorten. - Lurwah


Lurwah 7 mei 2012 11:29 (CEST): Willen we meer vaten? Is 230 liter te veel/te weinig/genoeg?