Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Cursus: Python Cursus
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Python-powered.png
Naam Python Cursus
Locatie Hack42
Ruimte Flexlab
Datum november 29, 2016 20:00:00
Contact WitchDoc
Info Van hello world tot antigravity
Voorzitter WitchDoc
Python-powered.png File:Python-powered.png


Python

Python is een programmeertaal die begin jaren negentig door Guido van Rossum ontwikkeld is. De doelstelling van Guido van Rossum was een taal te schrijven die het werk van de programmeur minimaliseert. Hierdoor staat Python er om bekend een makkelijke taal te zijn, makkelijk te leren en te gebruiken.

Wat

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten van Python en/of programmeren. We beginnen met "Hello, world!" en eindigen met zelf modules bouwen. In de lessen daartussen komen niet alleen de puur python onderwerpen voorbij maar ook dingen als debuggen, unittesten, versiebeheer en wat verder nog ter tafel komt. Hoe lang dit gaat duren durf ik nog niet te zeggen maar vooralsnog ga ik er van uit dat ik zeker 10 avonden kan vullen. In eerste instantie heb ik hiervoor de dinsdagavonden dat er geen metameet is uitgekozen. Ik zal vooraf, op deze pagina, aankondigen wat ik in de volgende les(sen) ga behandelen. Zolang er plaats is is eenieder welkom om aan te schuiven, zelfs als dat maar voor 1 avond is. Geef wel van te voren op als je een avond mee komt doen, vol is vol. Let wel dat diegenen die vaker aanwezig zijn voorrang hebben.

Wie ben ik

Ik ben WitchDoc Picture.jpg WitchDoc WitchDoc

Wie?:

Projecten: BusNotifier, CeeDeesplay, GateControldevice, Marvin, RomanRotate

Madskills:

Klik voor meer info...
. Ik heb mijzelf enige jaren geleden python geleerd, voor ik met python ging werken was ik een C en Java programmeur. In mijn werk gebruik ik vrijwel dagelijks Python en ik ben van mening dat ik er vrij goed in ben. Ik heb deze cursus samengesteld voor mijn collega's van wie enkelen geen programmeer ervaring hadden en anderen reeds een en ander in Python deden. Ik heb deze cursus nu twee keer gegeven en louter positieve reacties gehad.

Voor Wie?

Zoals hierboven aangegeven is deze cursus voor iedereen die graag (meer van) Python wil leren. Cursussen, workshops en lezingen zijn voor iedereen, je hoeft geen deelnemer van Hack42 te zijn.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Overige informatie

Deel twee van de cursus gaat over functies, condities en recursie. Download hier het cursusboek (Think Python). Als je geen python lokaal op je laptop hebt maak dan een account aan op https://www.pythonanywhere.com.

Terugkijken

Deze cursus werd opgenomen! Kijk 'm terug op youtube.

Wie