Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Pand Vrijland. Koningsweg 31a, Arnhem
Voordeur aan rechterzijde pand
Hack42 ligt ten noorden van Arnhem

Hack42 was eerder gevestigd in voormalig klooster Vrijland, op de eerste en tweede verdieping. Om een route te vinden kun je "Hack42" intypen in google maps, of de instructies hieronder volgen. Voor je navigatiesysteem kun je Koningsweg 31a, 6816 TG Arnhem gebruiken.

Voor de huidige locatie van Hack42 kijk je op Routebeschrijving.

Met de auto of motorfiets

Hack42 is heel goed bereikbaar, vooral vanuit het noorden. Het ligt dichtbij de A50. Er is voldoende gratis parkeerruimte.
We zitten dicht bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum; vanaf ongeveer elke snelweg zijn borden naar die plekken een goede aanwijzing, want ze brengen je vlakbij de Space.

  • Vanaf de A50 vanuit het noorden:
Neem afslag 21 richting Schaarsbergen.
Volg dan de N311 (Koningsweg). Na ongeveer 2 kilometer ben je er, we zitten aan rechter kant van de weg, net na de afslag Otterlo; een mooi wit gebouw met een kapel er naast.
  • Vanaf de A50 vanuit het zuiden:
Ga bij knooppunt Grijsoord de A12 op richting Utrecht.
En ga er meteen weer af. Neem afslag 25 (N224/Amsterdamseweg) richting Arnhem.
Rijd 1,6 km en sla linksaf richting Schaarsbergen/Otterlo. Dit is de N310 (Koningsweg).
Na 2,3 kilometer slaat de weg rechtsaf en heet dan N311, maar nog steeds Koningsweg.
Volg de weg nog 4,8 kilometer. aan je linkerhand, net voorbij de ingang van de oranje kazerne rechts, zit de space in een mooi wit gebouw met een kapel er naast. zie je wegwijsborden Otterlo staan, ben je net te ver.
  • Vanaf de A12 vanuit het oosten:
Neem afslag 26 richting Arnhem/Apeldoorn, houd uiterst rechts richting vliegveld Terlet. Je gaat een provinciale weg op, evenwijdig aan de A50. Dit is de N784
Volg deze voor 2,7 kilometer, sla dan linksaf richting Schaarsbergen. Je rijdt nu op de Koningsweg (N311).
Volg deze weg. Na ongeveer 2 kilometer ben je er, we zitten aan rechterkant van de weg, net na de afslag Otterlo; een mooi wit gebouw met een kapel er naast.
  • Vanaf de A12 vanuit het westen:
Zorg voor een geldig visum en inentingsbewijs, want je verlaat de randstad.
Neem afslag 25 (N224) richting Arnhem.
Rijd 1,6 km en sla linksaf richting Schaarsbergen/Otterlo. Dit is de N310 (Koningsweg).
Na 2,3 kilometer slaat de weg rechtsaf en heet dan N311, maar nog steeds Koningsweg
Volg de weg nog 4,8 kilometer. aan je linkerhand, net voorbij de ingang van de oranje kazerne rechts, zit de space in een mooi wit gebouw met een kapel er naast. zie je wegwijsborden Otterlo staan, ben je net te ver.
  • Vanuit Arnhem-Centrum:
Neem de Apeldoornseweg richting (jaja) Apeldoorn
Blijf bij de opritten A12/A50 op de Apeldoornseweg (N784) richting vliegveld Terlet
Volg deze voor 2,7 kilometer, sla dan linksaf richting Schaarsbergen. Je rijdt nu op de Koningsweg (N311).
Volg deze weg. Na ongeveer 2 kilometer ben je er, we zitten aan rechterkant van de weg, net na de afslag Otterlo; een mooi wit gebouw met een kapel er naast.


Met de fiets of te voet

Vanuit Arnhem: De Deelenseweg is de meest geschikte fietsroute, want hij is het minst heuvelachtig. Neem je de Zijpendaalseweg (wel wat steil, maar erg mooi, en terug is het heuvelaf) en dan de Deelenseweg, dan is de afstand vanaf het station 7,5 km.

Je kunt ook de Kemperbergerweg nemen, maar dat is redelijk om. De route vanaf het NS-station naar Vrijland via de Zijpendaalseweg of Bakenbergseweg, of Kemperbergerweg. Aan het eind van deze wegen, op de Koningsweg rechtsaf. Vanaf de rotonde in de Koningsweg zie je na 2,3 kilometer de space aan de linkerkant.

Met de bus

Breng lijn 9 (Schaarsbergen IPC via CS). Bushalte IPC of Oranje Kazerne. Lijn 9 Schaarsbergen-Velp en v.v., van Breng. LET OP: Halte IPC wordt niet altijd aangedaan, en halte Oranje Kazerne ook niet. kijk in de dienstregeling tot hoe ver de bus gaat op het moment dat je wilt komen. Stap uit op het eindpunt van de verkorte route bij pannenkoekenhuis Den Strooper: bushalte Koningsweg. Lijn 9 Schaarsbergen-Velp en v.v., van Breng. loop dan bij de rotonde rechts de Koningsweg op. na 2,3 kilometer zie je de space aan de linkerkant.

De reistijd van en naar Arnhem Centraal is ongeveer 23 minuten.

Breng Flex

Dat is iets nieuws van Breng vervoersdiensten. Een handige vervoerservice op bestelling, die rijdt van halte naar halte. Welke haltes? Dat bepaal jij. Via de 'OV Flex'-app of per telefoonnummer 088 – 6000 965 (lokaal tarief) reserveer je een zitplaats in een voertuig. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naar toe reist. En je betaalt altijd € 3,50 per rit.

Breng flex is elke dag van de week beschikbaar tijdens deze uren:

maandag – vrijdag 06.30 – 24.00 uur
zaterdag 08.00 – 24.00 uur
zondag 09.00 – 24.00 uur

Met deze dienst kun je dus ook 's avonds en in het weekend met de Breng flex bus naar Bushalte C. van Maasdijklaan Schaarsbergen, de dichtsbijzijnde bushalte bij de space. Protip: vertel de chauffeur dat 100m na de bushalte een handige plek is om te keren!
Zie ook: Breng flex' website

Per trein

Helaas, het succesvolle duitse traject Wolfheze-Deelenuit 1942 is al in 1945 door veranderde interesses opgeheven. Probeer een van de andere opties. (Vanaf cs arnhem met de Bus)

Voorzieningen in de omgeving

  • Pannenkoekenhuis den Strooper, Koningsweg 18 6816 TC Arnhem .
  • Nog een Pannenkoekhuis, Kemperbergerweg 673, 6816 RV Arnhem, op ongeveer 2.3 km. Hier zit ook een (onbemand) tankstation.
  • Snackbar de Pitstop, hoek N310 / N311, dagelijks open tot 19.00 (4.8 kilometer westelijk).
  • winkelcentrum Alteveer. Een slager, Coop (doordeweeks tot 20:00, zaterdag tot 18:00) en een patatzaak.
  • Natuurgebied Hoge Veluwe bevat veel grof wild. Alleen: eigen initiatief op voedselgebied wordt door de beheerders niet op prijs gesteld en diverse deelnemers bij de space zijn vegetarier.

Dat is het wel zo'n beetje.