Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Cursus: T-shirt sjabloneren
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Makersgonnamake.jpg
Naam T-shirt sjabloneren
Locatie
  1. 42
Ruimte Vossenhol
Datum augustus 13, 2013 20:00:00 - augustus 13, 2013 23:00:00
Contact Moem
Info Sjabloneren kun je leren
Makersgonnamake.jpg File:Makersgonnamake.jpg

[[Category:#42]]


Het maken van Makers Gonna Make-shirts op OHM2013 gaf me zo'n prettig geval van makers' high dat het gedeeld moet worden.

Coole T-shirts maken met afbeeldingen of teksten naar keuze is helemaal niet zo moeilijk, zelfs niet als je puur analoog te werk wilt gaan; we gebruiken de computers in het Vossenhol vandaag alleen maar voor plaatjes als inspiratie.

We gaan eerst een afbeelding en/of tekst tekenen op witte stucloper, daarna snijden we die uit met een afbreekmes; dan gaan we met goede textielverf aan de slag om het uitgesnedene op het shirt te sjabloneren. Klinkt simpel en eigenlijk is het dat ook.

De materiaalkosten bedragen 5 euro. Voor dat bedrag mag je zo veel shirts sjabloneren als je meebrengt en in de cursusavond voor elkaar krijgt af te maken. Daarna heb je je sjabloon nog, dus je kunt altijd meer maken!

Ik zorg in ieder geval voor zwarte en witte verf, en één kleur; vermeld bij je aanmelding welke kleur dat voor jou liefst zou moeten zijn, de meeste stemmen gelden. Verder zorg ik voor stucloper, een snijplankje, een scherp mesje en goede kwasten voor elke deelnemer. We kunnen de shirts na droging ook fixeren met een strijkbout.

Wie