Introductieworkshops

Het is leuk om nieuwe dingen te leren, maar de meeste van onze deelnemers hebben geen tijd om een hele uitgebreide workshop te organiseren. (Of vinden het stiekem nog wat spannend…) De oplossing voor Hack42? Er zijn nu regelmatig korte ‘introductieworkshops’! Laagdrempelig om te geven èn te volgen. Een aantal zijn er al geweest:

20 april: Introductie tot HTTP en Burp Suite
Je leert hoe HTTP werkt (wat gebruikt wordt om websites en appjes te maken). Hoe je met HTTP kan meelezen (en veranderen) als je een website/appje gebruikt, ook bij versleutelde verbindingen. En dat dit met leuke tools kan, die ook gratis en open source varianten hebben

11 mei: Introductie Public Key Infrastructure (PKI)
Je leert hoe PKI werkt en hoe het ingezet wordt bij het beveiligen van digitale communicatie. Welk probleem PKI oplost. Wie er bepaalt hoe jouw computer omgaat met PKI en wat er gebeurt als het mis gaat.

1 juni: Introductie veterstrikken: ‘Knotting really matters’
Je leert dat de manier waarop je vroeger hebt leren veterstrikken niet de enige manier is om dat te doen. Hoe je op meerdere andere manieren ook je veters kunt strikken. Dat dit in sommige gevallen zelfs efficienter is doordat je veters niet meer zo snel los gaan of gewoon omdat het sneller is. En je hebt een leuke avond met veel te lachen.

Maar niet getreurd dat je deze gemist hebt: we gaan gewoon door! De volgende workshops staan nu ingepland:

22 juni: Introductie tot Git
Een poging tot het begrijpbaar maken van de onderliggende structuur van de Git database (grofweg dan) zodat hopelijk voor je aan het einde van de avond Git geen verzameling met vage commando’s is maar een hulpmiddel om je projecten te versie beheren. Aanmelden kan hier.

20 juli: Introductie tot Inkscape
Schaalbare vectorafbeeldingen zijn onder andere handig voor logo’s, grafieken, drukwerk (posters, flyers, vlaggen, t-shirts, etc.) en voor CNC-ontwerpen (voor bijvoorbeeld lasersnijder of frees). Voor nieuwe gebruikers kan Inkscape wat intimiderend zijn. Bij deze workshop leer je de basics van vector graphics en enkele basistechnieken en handelingen die je vaak zal gebruiken. Aanmelden kan hier.

En er volgen er natuurlijk nog meer! Kijk regelmatig in onze agenda of volg ons op Twitter of Facebook om op de hoogte te blijven.

Over de auteur

Spider

Andere berichten door

Website

#04

06 2018