Nix-meetup Software Freedom Day
Op 21 September, Software Freedom Day, verwelkomden we de Nederlandse Nix Meetup bij Hack42: rond de 20 geïnteresseerden, zowel bekende gezichten uit de community als nieuwe
Het formele programma bestond uit een presentatie van raboof over hoe Nix mooi samengaat met software freedom, en van Adriel Matei over zijn framework om een neovim-configuratie te genereren vanuit Nix.
Na de presentaties bleef het nog lang gezellig, en zijn er al allerlei plannen gesmeed voor de volgende meetup. We kijken ernaar uit!
#24
09 2024
Hacken is Saai
Zin in een dag vol spectaculaire activiteiten en buitengewone verrassingen? Dan moet je vooral niet naar de Open Dag van Hack42 komen. Hier doen we alles rustig aan. Want zeg nou zelf, hacken is toch maar saai? We zitten lekker op de bank, drinken Club Mate, en werken gestaag aan creatieve projecten, precies zoals het hoort.
Op zaterdag 5 oktober openen we van 11:00 tot 18:00 onze deuren voor een kijkje achter de schermen. Geen speciale shows, geen workshops die je niet mag missen – gewoon een eerlijke, ontspannen rondleiding door onze hackerspace. Zo kun je precies zien wat we dagelijks doen: houtbewerking in het stofhok, solderen in het flexlab, en 3Dprinten in de cleanroom. Tussendoor even gamen of rondneuzen in ons computermuseum, zonder druk.
Hacken is tenslotte gewoon een manier van leven, en wie houdt er niet van een beetje rust en ruimte om zelf dingen te ontdekken?
Het Flexlab
Het flexlab is de plek waar we in alle rust aan het solderen zijn. Kabeltjes, printplaatjes, gereedschap dat je alleen kent van een sci-fi-film… allemaal heel “gewoon.” Je kunt hier met elektronica aan de slag gaan zonder dat iemand je onderbreekt met spannende lichtshows of gelikte presentaties. Alleen jij, een soldeerbout en de serene stilte van knutselplezier. Saai, toch?
De Cleanroom
In onze cleanroom staan 3D-printers en lasercutters, klaar om je saaie, alledaagse objecten uit het niets te laten ontstaan. De magie van lasers die door materialen snijden? Het vergt nauwelijks aandacht, hoor. Je ontwerpt gewoon iets, klikt op een knop en voilà – je hebt een perfect geprint voorwerp. Er is zelfs niemand die er een show van maakt. Gewoon lekker rustig bezig zijn. Wat saai.
De Werkplaats
In de werkplaats vind je draaibanken, freesmachines, en alle ruimte om hout en metaal te bewerken. Je kunt hier uren doorbrengen met zagen, boren, schuren – allemaal in je eigen tempo. Geen dramatisch achtergrondmuziekje, geen groot applaus als je klaar bent. Gewoon jij en je stukken hout. Simpel toch?
De Gamingruimte
Voor wie echt eens een dag helemaal niks wil doen: de gamingruimte. Je kunt hier een paar uurtjes virtueel rondhangen, oude en nieuwe games uitproberen, zonder dat iemand je probeert in te schakelen voor een toernooi. Gewoon lekker ontspannen, wat pixels besturen. Niet heel spannend, maar hey, dat is ook wel eens fijn.
Het Computermuseum
Hier komt alle tech-nostalgie samen in een oase van verouderde pracht. Oud, stoffig en totaal niet interactief, precies zoals het hoort. Je kunt kijken, wat knopjes indrukken, en je verwonderen over hoe saai technologie vroeger was. Computers zonder touchscreens, telefoons zonder camera’s… lekker ouderwets, dus niet veel om van op te kijken.
De Lounge
En als je al dat saais bekeken hebt, zoek dan een comfortabele plek op de bank, pak een fles Mate, en beleef het echte Hack42. Want hacken is misschien wel het meest ontspannen wat je dit jaar gaat doen. Bij Hack42 is alles precies zoals het altijd is. Geen drama, geen spektakel. Hacken is gewoon… nou ja, heerlijk saai!
#07
09 2024
Towel Day 2024
De ’42’ in Hack42 komt uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy één van de bekendste boeken van auteur Douglas Adams. Begonnen als een radio-drama, daarna verboekt, terwijl er ook nieuwe radio-series en boeken aan de reeks werden toegevoegd. Met ook nog een BBC-serie, hollywoodfilm, stripboeken, een video game, ruilkaarten, en vast nog meer, is het een enorm universum met enorm veel hyper-Britse nerd-humor.
Towel Day is het jaarlijks terugkerende eerbetoon aan Douglas Adams zelf. Uiteraard neem je daarom vandaag overal je handdoek mee naar toe…
Waarom een handdoek?
Om Douglas Adams zelf te quoten:
[…] a towel has immense psychological value. For some reason, if a strag (strag: non-hitch hiker) discovers that a hitch hiker has his towel with him, he will automatically assume that he is also in possession of a toothbrush, face flannel, soap, tin of biscuits, flask, compass, map, ball of string, gnat spray, wet weather gear, space suit etc., etc. Furthermore, the strag will then happily lend the hitch hiker any of these or a dozen other items that the hitch hiker might accidentally have “lost”. What the strag will think is that any man who can hitch the length and breadth of the galaxy, rough it, slum it, struggle against terrible odds, win through, and still knows where his towel is is clearly a man to be reckoned with.
#25
05 2024
Flyeren
#nuindespace de cruquiuslandkaart nu ook als flyer. Kom jij hem binnenkort ook bekijken? #spaarzeallemaal
#07
05 2024
3Dprinters++
Na het verzamelen van de nodige ongewenste ervaring met het afstellen van niet-zo-constante 3D-printers hebben we ondertussen wat geinige dingen eruit gekregen.
Bijvoorbeeld deze “Umikot” voor onze koffie-fanatics…
Maar dat werkend krijgen is best bewerkelijk gebleken en uiteindelijk met de hulp van een verfafbrander is dit gelukt soepel draaiend te maken.
Maar ja, wat kun je verwachten van Ultimakers Original, Mendel i90 en diens gelijken? Geen idee.
Brutale mensen hebben de wereld, wordt wel eens gezegd. Nou blijkt dat we ook een brutale deelnemer hebben die in Naturalis (Leiden) een Dino geprint zag worden, en daar een medewerker heeft aangesproken met de opmerking: “Als die printer niet meer gebruikt wordt willen wij hem wel.”
De specifieke medewerker liet weten deze (gigantische!) printer nog wel een tijdje nodig te hebben, maar er stonden wel anderen op de afvoerlijst.
Toen we drie printers in Arnhem mochten plaatsen bleek er zelfs nog een tweetal printers uit de stad naar onze space te willen verhuizen.
Nu was er voor ons een beetje overdaad. Nou hebben we goede contacten met mensen die sneller door onderdelen heen gaan en blij worden als er redundantie in donaties zitten dus hebben we alles wat ook maar iets met Ultimaker te maken heeft, bestemming Oekraïne gegeven. Inclusief een stapel PLA.
We hebben nu vier types 3d printers:
Een type vloeistof printer;
En van de FDM (fused deposition modeling) printers: in vier versies:
Delta, Cartesian en CoreXY en 3D-Printpennen 😉
( Uitleg)
De delta is bij ons bekend als een DeltaBlue
Van de Carthesian hebben we Igor (onze eerste) en Leluq, beide van het DIY model Mendel90 en een Creality CR10.
En de CoreXY printer is een Creality Ender 6.
Deze laatste twee zijn via de laatste donaties ontvangen en lijken daarva nu het meest toekomstbestendig en zullen in topconditie worden gebracht zodat alle deelnemers zelf makkelijk een kwaliteitprint kunnen maken.
En zodra dat kan, volgt er dan ook de veelgevraagde 3D-print-<strike>cursus</strike>uitleg!
En zal de 3D-printer-pagina ook weer worden uitgebreid en geactualiseerd.
Of kom gewoon een keer langs en spreek me aan, dan ben je vast sneller…
Grtz ExploWare
#06
05 2024
Bestuurstaart
Hiep Hiep Hoera! Hack42 heeft er een nieuw bestuurslid bij… Welkom Scratte!
Om dat te vieren was het de afgelopen vergadering uiteraard tijd voor de traditionele bestuurstaart.
Na de oproep voor nieuwe bestuursleden, hebben we een hele leuke reactie gehad van Scratte. Na een langdurige sollicitatie-periode en meerdere zware gesprekken, zijn we uiteindelijk toch tot een besluit gekomen… Nee, geintje, we wisten allemaal meteen dat dit een goede match was 🙂
Met een sterke achtergrond in admin, een duidelijke visie voor hoe we als bestuur verder kunnen, en (mede door de kluscoördinatie) een goede positie binnen de groep, verwachten we dat Scratte een waardevolle aanvulling is op het bestuur.
#11
04 2024
WiFi-repeater met Liminix
In een vorig blog hebben we een seriële aansluiting gesoldeerd aan een WiFi-router om het boot-proces te kunnen volgen en beinvloeden. Het uiteindelijke doel is Liminix te installeren op deze router. Gelukkig is deze router al goed ondersteund onder OpenWRT, dus dat is een mooi beginpunt.
OpenWRT-upgrade
Liminix is qua kernel gebaseerd op OpenWRT. Helaas zat Liminix nog op een oude OpenWRT-snapshot met Linux 5.15.71, waaronder deze router nog niet goed ondersteund wordt. Daarom hebben we eerst de OpenWRT in Liminix geupdate naar v23.05.2 met kernel 5.15.137.
Image-configuratie in Liminix
Een device in Liminix wordt gedefineerd in “devices/<devicenaam>/default.nix”. We introduceren dus een “devices/tp-archer-ax23/default.nix“, grotendeels gebaseerd op een bestaand device. We gebruiken hierbij de OpenWRT-documentatie om de architectuur, geheugen-offsets e.d. goed te kiezen, en de OpenWRT-code om een kernel-configuratie te genereren.
Booten met TFTP
De image-configuratie is een boel trial-and-error, waarbij de seriële terminal die we vorige keer hebben aangesloten onmisbaar was: via die weg kun je de U-Boot terminal benaderen.
Met Liminix kun je de tftpboot-output bouwen, die bestaat uit een image, een Device Tree (dtb), en instructies hoe je image en dtb naar het geheugen van het device kunt kopiëren en starten. De dtb wordt daarbij zo aangepast dat tijdens het bootproces het stuk van het geheugen waar het image zelf staat netjes wordt vermeden.
Het was nogal verwarrend dat de Liminix-instructies een bootm-commando met 3 parameters opleverde: het locatie van het image, de locatie van de ramdisk (if any), en de locatie van de FTD/dtb.
Helaas heeft the AX23 nog een oudere U-Boot versie, waarbij het bootm-commando nog maar 2 parameters krijgt. Dit betekent dat de dtb niet op de bootm-commandline kan worden meegegeven, maar aan het image moet worden geplakt. Daarvoor kan de tftpboot-module van Liminix iets worden aangepast.
TP-Link safeloader image
Nu we een image kunnen maken dat via TFTP netjes boot, werd het tijd een image te maken dat permanenter op de machine geflashed kan worden. Blijkbaar heeft TP-Link de U-Boot zo aangepast dat deze werkt met hun eigen ‘safeloader’-imageformaat. Als ik het goed begrijp hebben ze met dit formaat wat safeguards toegevoegd zodat je niet meer zomaar een image kunt uploaden dat voor een ander device bedoeld is. Gelukkig zat er in de OpenWRT firmware-utils al een tplink-safeloader
tool waarvoor we een Liminix-module hebben toegevoegd.
Inrichting als repeater
Het mooie van Liminix is dat je de configuratie van je device in een soort configuratiebestand kunt beschrijven, en dan een image genereren.
Het configuratiebestand dat ik gebruik vind je hier. Omdat ik de router als WiFi-extender wilde inzetten, is het relatief eenvoudig: een ‘bridge’ om zowel de LAN-poorten als de WLAN-poorten, een DHCP-client om de router van een IP-adres te voorzien, en hostapd-configuratie voor beide WLAN-interfaces. Dit werkte vrij vlot, maar haalde teleurstellende snelheden. Nadat ik de hostapd-configuratie van OpenWRT heb overgenomen ging het wel snel. Ik heb geen bijzonder snelle internetverbinding, maar het is wel leuk dat WiFi nu ook op kantoor niet meer de bottleneck is in de verbinding met het internet:
Volgende stappen
Voorlopig ben ik tevreden met het resultaat.
De meeste verbeteringen hebben we als PR aangeboden aan Liminix en zijn ondertussen geaccepteerd. Alleen de support voor U-Boot mboot prompts met maar 2 parameters zou eigenlijk nog een keer opgeschoond moeten worden zodat die ook kan worden aangeboden.
Wel moet ik nog steeds met ethernet-kabels aan de slag om nieuwe images te flashen. Het zou mooi zijn over het netwerk te kunnen updaten. Liminix heeft daar wel modules voor, daar moet ik me nog verder in verdiepen.
#03
04 2024
Open Dag in de Krant – PREMIUM
Een succesvolle open dag sluit je nog wat succesvoller af met een *PREMIUM* artikel in de krant…
… en hij hoeft niet eens aan de Wall of Fail.
We hebben een goede dag gehad afgelopen zaterdag. Deelnemers hadden het gezellig, er waren heel veel zeer geïnteresseerde bezoekers, de space was redelijk netjes opgeruimd, de linzensoep was weer erg lekker, en nu dus ook nog een leuk artikel in de krant.
Wij gaan nu weer lekker door als hackerspace, op naar de volgende Open Dag in oktober.
Tot die tijd ben je trouwens ook gewoon welkom om eens een kijkje te komen nemen, in ieder geval iedere dinsdagavonden en vrijdagavond.
(voor de zekerheid is er ook een toegankelijke back-up van het artikel)
#02
04 2024
Aircosoep
De traditionele post-opendag-linzensoep staat al klaar voor morgen. Hij mag nu nog even wat extra-lekkerder worden, maar moet tot die tijd wel koel staan. De 22 liter pas niet echt lekker in de koelkast. Dus we kiezen voor airco-gekoelde soep…
#29
03 2024
Verslag: I Love Free Software Day 2024
“I Love Free Software Day” is een leuke positieve campagne van de Free Software Foundation Europe (FSFE) om op valentijnsdag de mensen te bedanken die vrije software mogelijk maken. Met vele bijeenkomsten is het ook een goede gelegenheid om gezellig samen te komen. In Nederland was er een workshop in Den Haag en een bijeenkomst bij ons.
De bijeenkomst begon met een rondleiding voor iedereen die nog niet in de hackerspace was geweest. Toen konden we echt beginnen. Eerst een voorstelronde onder het genot van stukken pizza. Iedereen vertelde over persoonlijk ervaringen met vrije software en over de software en mensen die een bedankje verdienden.
Op deze manier maakten we kennis met veel verschillende software: webbrowsers Waterfox en Firefox, browser extensie Vimium, desktopomgeving KDE, muziekprogramma Audacity, tekstverwerker Vim (in memoriam Bram Moolenaar), foto importsoftware Rapid Photo Downloader, smartphone besturingssystemen CalyxOS en UBports, smartphone installer OpenAndroidInstaller, catalogussoftware Omeka, compiler Free Pascal, onafhankelijke cloudomgeving Nextcloud, documentverwerker LibreOffice en huisautomatiseringsoftware Home Assistant. Dat was een enorm inspirerende en leerzame rondgang. Opmerkelijk was dat voor vrijwel iedereen Firefox een van de eerste vrije software applicaties was.
Het schrijven van bedankjes begon vooral met wat emails en chatberichten omdat van veel projecten en ontwikkelaars geen postadres bekend is. Maar na wat zoeken kwamen er steeds meer handgeschreven I Love Free Software Day-briefkaarten op tafel te liggen, klaar om te versturen. Het was mooi om te zien hoe de samenwerking werd gezocht door elkaars kaarten te steunen met een ondertekening. Terwijl we bezig waren zagen we online op social media ook al de nodige bedankjes. Zo viel ons oog op de geanimeerde harten door Fedora.
Het was een gezellige avond die echt de community bij elkaar heeft gebracht. Het was mooi om het enthousiasme te zien en de lieve woorden te horen. Hopelijk hebben de gestuurde bedankjes een grote impact.
Ik kijk nu al uit naar de liefdevolle bijeenkomst volgend jaar.
#28
03 2024
Flexplekken
Tijdelijke actie! Reageer snel!
We hebben nu voor korte tijd een flexplek beschikbaar tegen zeer scherpe tarieven!
#belvoordevoorwaarden
(In relevant nieuws: we hebben een zeecontainer leeg 🥳)
#22
03 2024
ARNHEMSE HACKERS houden open dag
Kijk jij net even anders naar de wereld om je heen? Hoe je iets anders gebruikt dan waar het voor bedoeld is? Ben jij ook graag met alle vormen van creativiteit en techniek bezig? Kom dan naar de Open Dag van Hack42 om te ervaren dat ook jij een hacker bent!
We nodigen je uit voor de landelijke Hackerspaces Open Dag op zaterdag 30 maart. Iedereen is welkom in onze speeltuin voor volwassenen! Na een lange periode van verhuizing en verbouwing, zijn de deuren weer geopend vanaf 10:00 tot 17:00 uur. Aanmelden voor de open dag is niet nodig, het wordt wel op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert.
Tijdens een van onze rondleidingen laten we je graag zien wat er gebeurt en mogelijk is binnen een hackerspace. Daarnaast zijn er diverse kleine workshops en interessante opstellingen om te bekijken.
Hack42 beperkt zichzelf niet in wat er mogelijk is in de hackerspace. In het gebouw zijn verschillende gezamenlijke werkruimtes waar ook regelmatig workshops worden gehouden en er is daarnaast ook een computermuseum aanwezig. Plezier en het delen van kennis staan bij Hack42 voorop. Zo kunnen deelnemers solderen, houtbewerken, metaaldraaien, programmeren, t-shirts bedrukken, 3d-printen, lasersnijden… bedenk het maar en het is mogelijk. De workshops en cursussen gaan over technische onderwerpen zoals Python programmeren tot zelfs een introductiecursus veterstrikken. Ook worden er regelmatig lezingen gehouden door externen. Maar bovenal kunnen deelnemers natuurlijk aan hun eigen project(en) werken.
Recent zijn wij verhuist naar de Cruquiusweg op bedrijventerrein Het Broek. Hierdoor zijn wij met het openbaar vervoer goed te bereiken. In het nieuwe pand van 440 m² bieden we weer een inspirerende dynamische omgeving aan veel creatievelingen die daarmee Arnhem een nog mooiere stad kunnen maken.
Vind je Hack42 toch te ver? Kijk dan op https://hackerspaces.nl/open-dag/ welke andere hackerspaces deze dag hun deuren openen, zoals bijvoorbeeld de andere Gelderse hackerspace NURDspace in Wageningen.
Het adres van Hack42 is: Cruquiusweg 3 te Arnhem. Tot snel!
#13
03 2024
Animochecktaart
Stel: je hebt een leuk idee om een activiteit te organiseren, maar nog even geen precieze datum wanneer je kan… bij Hack42 maak je dan een animocheck aan. Je stelt als datum 13 januari 1337 in, en roept alvast wat je plan is. Andere deelnemers kunnen zich dan meteen op de lijst zetten om aan te geven dat ze graag mee willen doen aan je workshop/cursus/talk…
Alleen moet je je animocheck dan wel uiteindelijk eens een keertje inplannen. En dat gaat bij ons helaas af en toe nog wel eens mis. Wat als resultaat heeft dat sommige animochecks in de vergetelheid raken en langzaam verwaarloosd worden.
We vonden het tijd voor taart. Om te vieren dat afgelopen week een animocheck één jaar is geworden, en dat onze oudste animocheck komend schooljaar naar de middelbare mag. (ja, 12 jaar oud…)
#05
03 2024
I Love Free Software Day 2024
De Free Software Foundation Europe (FSFE) organiseert op valentijnsdag onder de noemer ‘I Love Free Software Day’ bijeenkomsten door heel Europa.
Het doel is om stil te staan bij de mensen die Vrije Software mogelijk maken en ze daarvoor te bedanken. Denk aan het versturen van bedankberichten naar de mensen achter de software en een show-and-tell van je favoriete Vrije Software.
De FSFE-supporters in Nederland hebben dit jaar gekozen om dit bij Hack42 plaats te laten vinden. Hackers welkom!
Wil je langskomen, meld je dan aan via de website van FSFE (zodat ze weten hoeveel pizza’s er besteld moeten worden).
#07
02 2024
Taco Tuesday
Afgelopen dinsdag hebben we de eerste Taco Tuesday gehad. Er zijn taco’s gemaakt en die hebben we met een aantal Hack42 deelnemers en zelfs een gast opgegeten. Daarna was er zelfs nog gezorgd voor dubbelvla als toetje 😀
Tijdens het eten bloeide het idee van weer vaker samen in de space eten op en werden er al voorzichtig plannen gemaakt voor Nasi, Lasagne en andere lekkere gerechten. Kom er dus gezellig bij, de volgende keer!
Het maken van de taco’s ging goed in de keuken van Hack42.
Het resultaat was lekker 😋
#DinsdagGehaktDag
#02
02 2024
SPAMSPAMSPAM NINE NINE NEIN
Het is weer eens tijd voor een compleet corporate style nieuwsbrief 🥳
Afgelopen jaar zijn we vooral van social media overgestapt naar ons eigen blog. Aangezien jij ons blog blijkbaar leest, zou het zomaar eens wat herhaling voor je kunnen zijn…
Check vooral snel of jij misschien een post gemist hebt in SPAMSPAMSPAM Editie 9:
Wil jij de volgende nieuwsbrief direct in je inbox? Schrijf je dan in op deze pagina.
#01
02 2024
WiFi-router met aanhangsel
Om meer inzicht te krijgen in het boot-proces, en later aan de slag te gaan met custom firmware zoals OpenWrt en Liminix, wilden we graag toegang tot de seriele poort van deze WiFi-router:
Hiervoor hebben we eerst het doosje opengemaakt en zijn op zoek gegaan naar de juiste contacten. Dit was nog niet gedocumenteerd, maar de vier niet-aangesloten contacten op een rijtje waren een goede gok. Met de multimeter was goed te zien dat het tweede contact de GND was, de andere drie contacten allemaal zo rond de 3.3v zaten. Met de ‘frequency’-setting van de multimeter was goed te zien dat het laatste contact het meest ‘noisy’ was, waaraan we afleidden dat dat waarschijnlijk de TX was. Het derde contact had een net iets zwakkere stroom dan de eerste, dus RX.
We hadden een aantal USB-naar-serial-converters liggen. Aangezien we niet wilden riskeren e.e.a. te beschadigen maten we eerst de stroomsterkte van de converters. Eentje had een signaal van 3,7V, dus die hebben we voor de zekerheid opzij gelegd. Met “screen /dev/ttyUSB0 115200” konden we snel bevestigen dat we de juiste pins te pakken hadden: zowel output als input werkten direct. Voor later gebruik hebben we er wat Dupont-draadjes aangesoldeerd:
Voor het nageslacht hebben we de foto met instructies ook aan de OpenWrt-documentatie toegevoegd op https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_ax23_v1#serial
#30
01 2024
Au-tomaten
Met een oogdouche en drie pleisterautomaten kan je nu een beetje veiliger stukgaan in de space…
#19
12 2023
DIVDay
Vorige week vrijdag had Hack42 de eer om het eindejaarsfeest van DIVD te hosten.
Een bijzondere club, met leuke mensen, die samen aan een hele goede missie werken. En de DIVDers waren er natuurlijk ook…
Dus, de verwarming aan, de mate koud, vuurkorf in de fik… met daarnaast zelfs een pubquiz, maatwerk buttons, en een DJ was het wat ons betreft een topavond.
Wat het helemaal bijzonder maakt, is dat wij van DIVD als bedankje een exclusieve Challenge Coin (uiteraard nummer 42) en een gepimpte koelkast hebben gekregen…
💛 DIVD
#07
12 2023
Workshop lockpicken!
Komende vrijdag, op 8 december, komt Toool weer langs om een workshop lockpicken te geven.
Deze workshop is bedoeld om je kennis te laten maken met de fascinerende wereld van lockpicking. Of je nu een beginner of een ervaren lockpicker bent, deze workshop is perfect voor jou.
Onze workshop wordt geleid door toonaangevende lockpicking-instructeurs die je begeleiden bij het proces van het openen van sloten met behulp van gespecialiseerde gereedschappen. Je leert over de werking van sloten, de verschillende soorten sloten en de technieken die worden gebruikt om ze te openen. Je hebt ook de mogelijkheid om je nieuw verworven vaardigheden te oefenen op een verscheidenheid aan sloten.
Toool voor alle benodigde spulletjes, dus het enige wat je hoeft mee te nemen is je nieuwsgierigheid en enthousiasme. De workshop staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in lockpicking, ongeacht ervaringsniveau.
Je kunt je aanmelden via de wiki, of we zien je vanaf 19:00 uur gewoon verschijnen!
#02
12 2023
Hot stuff – very cool
Eén van de eerste klussen die we in de verbouwing van ons pand hebben aangepakt: het loskoppelen van alle radiatoren en afsluiten van het gas.
Dat scheelt enorm in de kosten, maar wordt toch wat fris in de winter…
Wat al een tijdje op onze wishlist stond, begint nu waar te worden: AIRCO 🤩
Een derde van onze airco units zijn in werking en het is nu al zo tof in de space! Na het weekend wordt de rest in werking gesteld en dan kunnen we helemaal los.
En in de zomer zijn we straks, naast figuurlijk, ook letterlijk de coolste hackerspace….
#24
11 2023
Club-pouce of Tom-mate?
We hebben iets nieuws in het assortiment 🥳 Omdat overal tegenwoordig glazuur op moet, kunnen wij als hackers nu niet achterblijven…
Maar noemen we het nou de Club-pouce of de Tom-mate???
#17
11 2023
Capture The Flag
Oeps… volgende grote woei toch maar de vlaggen naar binnen halen…