Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(26 tussenliggende versies door 8 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
== Introductie ==
+
__NOTOC__
Een nieuwe activiteit op de juiste manier toevoegen kan je met de hulp van deze pagina. De meeste dingen die genoemd wordt op deze pagina zijn triviaal, toch gebruiken we dit geheugensteuntje om je snel op weg te helpen. Een ander voordeel is dat je niet voor verassingen komt te staan.
 
  
== Hoe het meestal gaat ==
+
Via deze pagina kun je een activiteit toevoegen aan de Hack42-agenda. Na een paar minuten verschijnt deze automatisch op de [https://hack42.nl/blog/agenda/ Agendapagina], wiki-hoofdpagina en [[Activiteiten]]pagina. Is dit je eerste activiteit? '''Lees eerst de instructies.'''
Een activiteit toevoegen begint meestal met een animocheck. Deze zou je zelf al uitgevoerd kunnen hebben; dit komt neer op een activiteit aanmaken zonder datum. Wanneer er voldoende animo is, dan kan je beginnen met inplannen. Hou met plannen rekening met de reserveringen van bepaalde ruimtes; zorg dat je activiteit gebeurd in toepasselijke samenspraak met andere leden.  
 
  
== Wat voor activiteiten zoeken we? ==
+
{|
We staan open voor veel mogelijkheden, en gaan uit van activiteiten waarbij kunst, techniek en mens samenkomen. Omdat een hackerspace geen vast gedefinieerd begrip is, staan we ook open voor andere activiteiten. Toch; denk bij het toevoegen o.a. aan de relevantie van de activiteit met betrekking tot een hackerspace. Bij twijfel kan je altijd iemand vragen die al langer lid is.
+
| ''' Titel<nowiki>:</nowiki>'''&nbsp;
 +
| {{#forminput:form=Activiteit}}
 +
|}
  
== Get on with it! ==
+
== Instructies ==
Bij het toevoegen van een event zal deze automatisch verschijnen op de [[Hack42:Current Events]] en [[Activiteiten]] pagina's. Dit kan soms een minuut of twee duren. Het toevoegen van een nieuwe activiteit begint met een naam; bedenk een originele naam, eentje die nog niet in gebruik is. Dit wordt meteen de thuispagina  van je activiteit; dus denk aan herkenbaarheid en originaliteit. Mocht je een naam invullen die al bezet is, dan wordt er een formulier getoond waarop je de gelijknamige-bestaande activiteit kan wijzigen; dit is een eigenschap van de wiki; ga dus terug en bedenk een nieuwe naam.
 
  
== Activiteit toevoegen ==
+
Bedenk een originele '''naam''' en kies op basis daarvan de '''titel'''. Als de activiteit een generieke of algemene naam heeft of mogelijk herhaald gaat worden, voeg dan zoveel extra informatie toe als nodig is. Bijvoorbeeld: ''Naam van de activiteit - Lokatie - Datum - Starttijd''. Vermijd tekens als '''&''', die maken meer kapot dan je lief is.
Vul de naam in van de activiteit die je wil organiseren, de rest volgt vanzelf.
+
 
{{#forminput:Activiteit}}
+
De titel wordt gebruikt als naam voor de wikipagina en op de [https://hack42.nl/blog/agenda publieke agenda]. De rest wijst zichzelf.
 +
 
 +
=== Wat voor activiteiten zijn welkom? ===
 +
 
 +
Als hackerspace hebben we een zeer breed gezamelijk interessegebied. Als de activiteit iets te maken heeft met hacken, hackerspaces, of iets is waarbij kunst, techniek en mens samenkomen, dan is het bijna altijd welkom. Raadpleeg bij twijfel iemand die al langer deelnemer is of neem contact op met het bestuur.
 +
 
 +
=== Wie mag een activiteit toevoegen? ===
 +
 
 +
Iedereen kan een activiteit toevoegen. Het is wel zo dat de '''contactpersoon''' altijd een Hack42-deelnemer moet zijn. Wanneer je als niet-deelnemer een activiteit gaat plaatsen, overleg dan eerst even met een deelnemer of het [[Contact|bestuur]].
 +
 
 +
=== Een datum en ruimte kiezen ===
 +
 
 +
Dinsdag- en vrijdagavond en het weekend zijn [https://hack42.nl/spacestate/open/ geschikte momenten voor een activiteit]. Zorg er bij het kiezen van een datum en ruimte voor, dat het niet botst met een andere activiteit. Door een activiteit te plaatsen kun je (binnen redelijkheid) een ruimte claimen. Wees er wel op tijd bij (en bij twijfel: raadpleeg het bestuur).
 +
 
 +
Als je nog geen datum weet voor je activiteit, kun je ook eerst een '''animocheck aanmaken'''. Laat daarvoor de datum leeg en voeg een kopje "<nowiki>== Animo ==</nowiki>" toe aan je pagina (de wiki maakt daar automatisch animochecklijst van).
 +
 
 +
== Protips ==
  
==Protips==
 
 
* Zorg dat de naam van het event origineel is om verwarring te voorkomen.
 
* Zorg dat de naam van het event origineel is om verwarring te voorkomen.
 
* Voor een animocheck laat je de startdatum leeg.
 
* Voor een animocheck laat je de startdatum leeg.
* Wees zorgvulding met invullen.
+
** Gebruik "== <nowiki>Animo</nowiki> ==" om een animochecklijst in je pagina te beginnen.
 +
* Voor het aanmelden gebruik je "== <nowiki>Aanwezig</nowiki> =="
 +
* Wees zorgvuldig met invullen.
 +
* Denk ook even aan de [https://hack42.nl/wiki/index.php/Kalender Kalender pagina] en de [https://hack42.nl/wiki/index.php/Mailinglist mailinglist]

Huidige versie van 2 okt 2024 om 12:06


Via deze pagina kun je een activiteit toevoegen aan de Hack42-agenda. Na een paar minuten verschijnt deze automatisch op de Agendapagina, wiki-hoofdpagina en Activiteitenpagina. Is dit je eerste activiteit? Lees eerst de instructies.

Titel: 

Instructies

Bedenk een originele naam en kies op basis daarvan de titel. Als de activiteit een generieke of algemene naam heeft of mogelijk herhaald gaat worden, voeg dan zoveel extra informatie toe als nodig is. Bijvoorbeeld: Naam van de activiteit - Lokatie - Datum - Starttijd. Vermijd tekens als &, die maken meer kapot dan je lief is.

De titel wordt gebruikt als naam voor de wikipagina en op de publieke agenda. De rest wijst zichzelf.

Wat voor activiteiten zijn welkom?

Als hackerspace hebben we een zeer breed gezamelijk interessegebied. Als de activiteit iets te maken heeft met hacken, hackerspaces, of iets is waarbij kunst, techniek en mens samenkomen, dan is het bijna altijd welkom. Raadpleeg bij twijfel iemand die al langer deelnemer is of neem contact op met het bestuur.

Wie mag een activiteit toevoegen?

Iedereen kan een activiteit toevoegen. Het is wel zo dat de contactpersoon altijd een Hack42-deelnemer moet zijn. Wanneer je als niet-deelnemer een activiteit gaat plaatsen, overleg dan eerst even met een deelnemer of het bestuur.

Een datum en ruimte kiezen

Dinsdag- en vrijdagavond en het weekend zijn geschikte momenten voor een activiteit. Zorg er bij het kiezen van een datum en ruimte voor, dat het niet botst met een andere activiteit. Door een activiteit te plaatsen kun je (binnen redelijkheid) een ruimte claimen. Wees er wel op tijd bij (en bij twijfel: raadpleeg het bestuur).

Als je nog geen datum weet voor je activiteit, kun je ook eerst een animocheck aanmaken. Laat daarvoor de datum leeg en voeg een kopje "== Animo ==" toe aan je pagina (de wiki maakt daar automatisch animochecklijst van).

Protips

  • Zorg dat de naam van het event origineel is om verwarring te voorkomen.
  • Voor een animocheck laat je de startdatum leeg.
    • Gebruik "== Animo ==" om een animochecklijst in je pagina te beginnen.
  • Voor het aanmelden gebruik je "== Aanwezig =="
  • Wees zorgvuldig met invullen.
  • Denk ook even aan de Kalender pagina en de mailinglist