Uit Hack42
Versie door Spider (overleg | bijdragen) op 26 jul 2023 om 07:55 (→‎Verslag)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Deelnemersvergadering 17 juni 2023
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Vrijland Lurwah.jpg
Naam Deelnemersvergadering 17 juni 2023
Locatie Flexlab
Datum juni 17, 2023 14:00:00 - juni 17, 2023 18:00:00
Contact Bestuur
Info DrieJaarlijks deelnemersvergadering
Vrijland_Lurwah.jpg File:Vrijland_Lurwah.jpgDe DRIEjaarlijkse deelnemersvergadering om het financiële jaarverslag te bespreken. De vergadering begint om 14:00 en eindigt om uiterlijk 18:00 uur met een BBQ.

Het verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

  • Bestuursupdate

2019/2020/2021

  • Jaarverslagen 2019 t/m 2021 (2022 komt een andere keer)
  • Presentatie financien

2023

  • Plannen voor het (resterende) komende jaar

BBQ

Aanwezigen

Aanmelden? Zet je naam op de lijst!

Ik kom wel

Verslag

Vergadering wordt geopend om 14:09 de voorzitter heet alle 5 de aanwezige deelnemers welkom. Begin dit jaar 3,5 jaarverslagen geschreven, er waren wat uitdagingen in de software, maar het is gelukt.

Jos en Yoshi hebben ze gelezen.

Mendel presenteert jaarverslag 2019: Het jaar voor coronalockdowns, waarin we te horen kregen dat we vanuit Vrijland moesten verhuizen en nog hard ons best moesten doen om geld op te maken.

Q&A:

Het adres van de postbus staat nog in de webshop, maar de postbus is inmiddels opgeheven. De post staat ook nog in begroting 2022. ACTIE: aanpassen.

Wat valt er onder de Nothingness kostenpost? Inkoop stickers en boeken nav Arjen's verdwijning.

Mendel presenteert jaarverslag 2020: Het jaar begon goed met allerlei activiteiten, inclusief een bezichting van een pand. Ondanks de lockdowns en avondklokken, ontvingen we nog steeds inschrijvingen voor nieuwe deelnemers, netto waren er 4 deelnemers verlies. Door de aankoop van het dak en de muren voor het nieuwe pand is het financieel resultaat flink lager.

Q&A:

Schommelen in het budget is te voorkomen door langduriger af te schrijven. Dat klopt, maar Hack42 kiest er bewust voor direct af te schrijven. Daardoor ziet ook de verdeling deelnemersbijdrage er over 2020 scheef uit.

Hoe staan de gemaakte kosten door Hack42 aan de verbouwing tegenover de waarde van het pand en wat zien we daaraan terug? Antwoord vanuit de BV: het voorstel is nog steeds om als de laatste dingen klaar zijn, energielabel voor het pand aan te vragen, zodat de bv een hypothecaire lening kan aanvragen en Hack42 een lagere huur krijgt.

Mendel presenteert jaarverslag 2021: Er is in dit jaar veel donatiegeld ontvangen, om de verbouwing te kunnen financieren. Daarnaast is er een tijd dubbele huur betaald aan twee panden, de borg hiervan is in het volgende jaar retour gekomen.

Deelnemersbijdragen hebben we gelijk gehouden aan 25 euro, ondanks de inflatie. Er zijn meerdere deelnemers die minder of niet betalen, maar daartegenover staan meerdere deelnemers die extra zijn gaan betalen.

Q&A:

We gaan vooralsnog uit van groei in deelnemers, dat is geen specifiek doel, maar wel nodig voor voortbestaan space. We zijn momenteel weer in de fase, dat we weer projecten en promo kunnen doen en daar ook geld aan kunnen uitgeven. Overleg wel vantevoren, want dan kunnen we ook regelen dat er geld is voor het project.


  • KORTE PAUZE*


Tijmen vertelt over de plannen voor de komende tijd: Als bestuur zijn we ook bezig geweest met andere zaken. Er is een wetswijziging geweest waardoor onze statuten niet meer kloppen. Er is een notaris gevonden die dit kosteloos voor ons heeft aangepast en kan laten passeren. De wetswijziging houdt onder andere in dat de scheiding tussen een stichting en vereniging groter wordt, wat praktisch betekent dat deelnemers geen stemrecht meer hebben en bijvoorbeeld wanneer de stichting groter wordt (meer dan 100.000 omzet) er een raad van toezicht nodig is. In de praktijk verandert er niets, want zonder backing van de deelnemers heeft de stichting geen bestaansrecht. Deze statutenwijziging maakt ook dat we de aanvraag ANBI status eindelijk kunnen afronden, wat goed nieuws is voor toekomstige financiele bijdragen.

QA: Hoe zit dat met het stemrecht? Statutair gezien heeft niemand buiten bestuur stemrecht. Een andere optie is om een vereniging worden, maar dat maakt een ANBI status onmogelijk. Aanwezigen zijn het ermee eens dat een vereniging worden geen optie is.

De vergadering is gesloten om 15:09 uur.