Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: FlatBed Machine
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
FlatBed Machine Picture.jpg

FlatBed Machine

Naam FlatBed Machine
Door JanBee
Status Uitvoer
Madskillz Mechanica, Elektronica, Software, Firmware, Documenteren, Fantasie
Doel / Omschrijving
6-assige nummeriek bestuurde machine voor van alles en nog wat
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:FlatBed Machine_Picture.jpg noez


Doel van het project: Gebruiken, onderhouden en uitbreiden van een nummeriek bestuurde machine voor het bewerken van allerlei materialen. Deze machine is gebouwd door-, en blijft eigendom van JanBee (Jan Breemer). Hij (de machine) wordt uitgeleend aan Hack42 voor onbepaalde tijd. Gebruik: voorlopig in overleg met- en in aanwezigheid van JanBee.

De machine heeft een werkruimte van ca. 100 x 52 x 23 cm (X,Y,Z) Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een rotatietafel (R-as) en een extra motor voor speciale toepassingen, de S-as. Er is voorzien in de mogelijkheid om een extruder en een hot-bed à la 3D-printer te gebruiken.

JanBee heeft de meeste documentatie in een webje gegoten, zie http://86.91.251.42/FlatBedMachine/FlatBed.htm. Je vindt daar de gebruiksaanwijzingen, de technische beschrijvingen en de gallery met foto's en andere gegevens over dingen die met deze machine gemaakt zijn.
Deze info komt van een privé server en die kan wat traag zijn, of soms onbereikbaar wegens onderhoud of een andere storing. Probeer het dan later nog eens.

Een belangrijke ToDo is het verzamelen van 1 of meer software toolchains, programma's waarmee het ontwerpen van een object mogelijk is, en (vooral) het berekenen van het toolpath, rekening houdend met de afmetingen van het bewerkingsgereedschap, zoals bijv. de freesdiameter.

Kijk ook op de pagina over het Control Panel, dat is een sub-project waar voor belangstellenden ook nog iets te doen valt.