Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: Nerd Bird Nest Box
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NerdBirdNestBox Picture.jpg

Nerd Bird Nest Box

Naam Nerd Bird Nest Box
Door Jaybee
Status Planning
Madskillz {{{Skills}}}
Doel / Omschrijving
Vogelhuisje van harddisk behuizingen
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:NerdBirdNestBox_Picture.jpg noez

Samenvatting

Wij, Jaybee en dvanzuijlekom, hebben een flinke stapel harddisk onderdelen en behuizingen over. Jaybee kwam met het idee om hier een vogelhuisje van te maken. Wij richten ons hierbij op een niche soort in de vogel populatie, de zogenaamde Avis Iratum. Deze soort heeft affiniteit met computers en is bijzonder ongelukkig (zelfs geïrriteerd) omdat de eieren van deze soort een gewild object zijn en regelmatig worden ontvreemd. Wij hopen hiermee een veilig onderkomen te kunnen bouwen en tevens onderdelen te recyclen.

Details

Het vogelhuisje zal worden opgebouwd uit een basis voor harddisks en een aantal deksels. Deze worden ontdaan van stickers, plastics en scherpe uitsteeksels. De basis is de voorkant, waarbij het gat voor de motor de ingang zal worden van het huisje. De zijkanten, onderkant en het dak worden gemaakt van de deksels die waarschijnlijk aan elkaar zullen worden verlijmd.

De constructie zal bescherming bieden tegen het volgende;

  • Regen
  • Wind
  • Kou
  • Warmte
  • Natuurlijke vijanden, roofdieren en kleptomane varkens
  • Klein kaliber vuurwapens
  • EMP straling

Gezien het gewicht van het geheel, zal het onderkomen waarschijnlijk met keilbouten in een betonnen muur moeten worden verankerd.

Het zou ideaal zijn om de onderkant scharnierend te maken, zodat het nestkastje makkelijk schoongemaakt kan worden. Als alternatief kan een scharnierend deksel erop gemonteerd worden als dak.

Een ander idee is het inbouwen van een webcam met bewegingsdetectie.

Failsafe

In geval van een plotselinge opstand kan het vogelhuisje worden uitgerust met;