Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: OBCZ-Hack42
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
OBCZ-Hack42 Picture.jpg

OBCZ-Hack42

Naam OBCZ-Hack42
Door Moem
Status Uitvoer
Madskillz lezen, labelen, loslaten
Doel / Omschrijving
Free books to the masses
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:OBCZ-Hack42_Picture.jpg noez


OBCZ?

Hack42 huisvest een OBCZ. Dat betekent een Officiële BookCrossing Zone. En BookCrossing is een internationaal project voor het trackable maken en verspreiden van boeken.

Boeken die je niet meer zo nodig in de kast hoeft te hebben, kun je via de website van BookCrossing voorzien van een uniek nummer (BCID). Dat nummer schrijf je in het boek, voorzien van wat uitleg (stickers en stempels zijn handig). Daarna ga je het boek vrijlaten, bijvoorbeeld door het weg te geven of ergens achter te laten. Dat kan overal, maar er zijn ook vaste vrijlaatplekken. En de boekenplank van Hack42 is zo'n plek.

Als je zo'n boek vindt of meeneemt, kun je op de BookCrossing website melden dat je het boek hebt, en na het lezen kun je vertellen wat je er van vond. Daarna mag het boek natuurlijk weer verder de wijde wereld in.

Doe mee

Dit project schreeuwt om publieksparticipatie. Hoe kun je meedoen?

  • Zoek een boek uit op de boekenplank, neem het mee, meld het, lees het, geef het door.
    • Het boek hoeft niet weer terug te komen in OBCZ-Hack42, het mag overal heen.
  • Breng een boek mee (voorlopig staat de plank vol, maar voorraad is handig), schrijf het in op de BookCrossing website, plak er een etiket in en een sticker op, en zet het op de plank.
    • Om boeken te registreren is een BookCrossing-account nodig. Dat kost niets.
    • Wil je geen eigen account, gebruik dan het Hack42 account. In de Space komt een doosje met etiketten en stickers, en daarin zitten ook de inloggegevens van OBCZ-Hack42.