Uit Hack42
< Gebruiker:Shabby
Versie door BugBlue (overleg | bijdragen) op 28 feb 2012 om 20:42 (3D printer hernoemd naar Gebruiker:Shabby/3D printer: user project. lart applied.)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: 3D Printer
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

3D Printer

Naam 3D Printer
Door Shabby
Status Planning
Madskillz electronica, houtbewerking, ontwerpen, mechanica
Doel / Omschrijving
Van een inkjet printer een 3D poeder printer maken, op desktop formaat.
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.

Het idee was best simpel. Je neemt een inkjet printer, stript hem kaal en gebruikt het papier doorvoer mechanisme om hem op rails te laten lopen. Zo is het een flatbed printer geworden. Dan nog 2 bakken maken die kunnen zakken en stijgen. Dit worden de poederbakken voor de modeleerpoeder, 1 voor de toevoer van poeder en 1 voor het drukveld.

Het werkt alsvolgd, de poeder toevoer bak gaat iets omhoog en een roller rolt het modeleerpoeder uit over het beeldvlak. Hierna gaat de printer printen met water ipv inkt, waardoor de poeder hard gaat worden. Dit proces herhaald zich laag voor laag waardoor van onder naar boven het model laagje voor laagje wordt opgebouwd en na afloop uit de bak met onverharde poeder gehaald kan worden. Daarna gaat het object nog in een badje met hars waardoor het heel sterk word.

Mijn streven is om de bestaande printercyclus te gebruiken en niet het hele ding te moeten besturen met bijv. een arduino. Doormiddel van slim gebruik van extra sensoren en de paperfeed sensor moet dit haalbaar zijn. Ik hoop dat we helemaal geen arduino nodig te hebben, maar het zou kunnen dat we een arduino gebruiken om de poedertafels en de roller te bedienen.

Ook zien alle 3d printers die ik tot nu toe heb gezien DIY of bijv. een makerbot of reprap er uit als stijgers of IKEA on crack. Dus ik wil mijn 3d printer zeer netjes afwerken en maken van hout en bewerkt met koperen versieringen en glazen reservoiren. In het kort: een steampunk 3d printer. Natuurlijk ga ik eerst een werkend exemplaar maken voor ik het ga modificeren naar een 3d printer, maar het idee dat ik een printer maak die er net zo slecht uit ziet als de rest zit me toch tegen.

Voor alsnog ben ik bezig met het maken van een 3d model van mijn concept om alle afmetingen in te schatten. Zoals het er nu uit ziet gaan de buitenafmetingen 50 x 50 x 55 cm worden.