Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
(Eerste gebruik)
(Eerste gebruik)
Regel 53: Regel 53:
  
 
* 00:01: Kermit gaat niet aan bij het opendoen van het klepje. Hij piept bij het drukken op "on". Als ik "on" ingedrukt hou, gaan alle elementen van het display aan, maar als ik "on" loslaat gaan ze ook weer uit.  Batterij niet ver genoeg opgeladen?
 
* 00:01: Kermit gaat niet aan bij het opendoen van het klepje. Hij piept bij het drukken op "on". Als ik "on" ingedrukt hou, gaan alle elementen van het display aan, maar als ik "on" loslaat gaan ze ook weer uit.  Batterij niet ver genoeg opgeladen?
 +
* 00:22: Greenhopper weer gepakt. "RD" geeft nu een ander nummer, namelijk "P", die die ik net geprobeerd heeft. RD is dus waarschijnlijk re-dial.
 +
* 00:23: Als ik op "REG" druk op het basisstation, gaan de POWER- en IN USE-lampjes knipperen.  Na ongeveer 20 seconden stoppen ze daarmee, gaat het power-lampje weer aan, en het inuse-lampje weer uit.
 +
 +
Ik verwissel de batterijen, want ik wil met de Kermit spelen.
 +
 +
* 00:31: Ik zet de Kermit aan, er verschijnt "1-815d" in het display.  Vergelijkbaar met de Greenhopper zijn de pijltjes naar Priv en Pwr aan. Met shift-Pub/Priv gaat het pijltje naar Priv uit, het pijltje naar Pub aan, en verschijnt er "1-0094" in het display.
 +
* 00:33: De Kermit heeft onder zijn re-dial "0478511682" staan. Grappig, dat is een nummer in Venray: http://plusadres.nl/r-p-a-pex-venray-0478511682
 +
* 00:36: Voor de rest lijkt de Kermit zich hetzelfde te gedragen als de Greenhopper: ik kan niets bellen, niets reageert echt op elkaar.
 +
* 00:38: Shift zet een bolletje in het display linksonder, en verandert het gedrag van alle knopjes. Shift-shift is een vergelijkbare modifier. Bij de meeste knopjes doet het twee bliepjes en verder niets; bij shift-shift-1 verschijnt er "008002133163" in het display.

Versie van 4 mei 2013 om 23:42

Project: Greenpoint
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Greenpoint Picture.jpg

Greenpoint

Naam Greenpoint
Door Sjors
Status Idee
Madskillz Telecom
Doel / Omschrijving
Wat kunnen we hiermee?
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Greenpoint_Picture.jpg noez

In de bibliotheek liggen Greenpoint/Kermit-spullen. Op deze pagina ga ik proberen wat informatie daarover te verzamelen. Uiteindelijk lijkt het me gaaf om die telefoons weer werkend te zien en aan te sluiten op een VoIP-systeem op de space. Ze zijn draadloos, dus binnen de space zijn ze wellicht ook te gebruiken als een soort walkie-talkies.

Inventarisatie

Kermit Basisstation 2020

Het zendstation. We hebben er twee van, één mooi schone en één licht ranzige: Kermit Basisstation 2020 1.jpg Kermit Basisstation 2020 2.jpg

We hebben ook een stroomadapter. Achteraan het basisstation zit naast de stroomjack ook een analoge telefoonaansluiting, een "REG"-knopje, een switch tussen "OFF", "LO" en "HIGH" (signaalsterkte?) en een niet-detachable antenne.

De analoge telefoonaansluiting impliceert dat er maar één verbinding naar/vanaf extern gelegd kan worden, maar als het goed is kan het basisstation wel meerdere verbindingen tussen de telefoons leggen.

Kermit-telefoon incl. basisstation

Een telefoon voor dit netwerk. Er zit ook een oplaadstation inclusief stroomadapter bij (gek: de batterij is 3.6V, de adapter die bij het basisstation zat is 12V). Kermit was de oude naam, dat is later veranderd naar Greenhopper (volgens Wikipedia).

Kermit telefoon.jpg

Greenhopper-telefoon 500s incl. basisstation

Nog een telefoon voor hetzelfde netwerk. Heeft ook een oplaadstation, maar geen stroomadapter.

Greenhopper 500s.jpg

Eerste gebruik

 • 23:xx: Batterij van Kermit laten opladen. Gek: het is een 3.6V-batterij, op het oplaadstation zat een 12V-adapter. Het bovenste lampje gaat aan (opladen, rood).
 • 23:32: Basisstation 1 (de schone) aangezet. De 12V-adapter gebruikt die er al op zat. POWER-lampje gaat aan, voor de rest gebeurt er niets.
 • 23:37: Batterij in Greenhopper gedaan. Lijkt leeg, telefoon doet niets, ook niet bij indrukken/ingedrukt houden ON-knopje.
 • 23:38: Greenhopper incl. batterij in oplaadstation gezet. Het onderste lampje gaat ook aan (rood). Telefoon lijkt in ieder geval niet vanzelf aan te gaan in het oplaadstation.

Ik laat ze even een half uurtje opladen.

 • 23:45: Ik deed de Greenhopper open, en hij ging spontaan aan. Er staat nu op het display "PHONE_ON". Voor de rest verandert er nog niets.
 • 23:48: Als ik het klepje nog eens opendoe, verschijnt op het display "Pri 1-64F1". Er staan streepjes op het scherm boven de indicatoren PRIV en PWR (ik ben verbonden met een privénetwerk?). Op het basisstation gebeurt nog niets; het POWER-lampje is nogsteeds aan, de andere twee lampjes nog uit.
 • 23:49: Het knopje RD zorgt ervoor dat het nummer 4 verschijnt boven PHON. Dus 4 is mijn telefoonnummer?
 • 23:51: Als ik op "bellen" druk met 4 nog in het scherm, gaat een streepje boven PHON knipperen, na een paar seconden hoor je drie bliepjes en wordt het display weer leeg. (Bel ik dan mezelf en is dat een inbezettoon?) Op het basisstation gebeurt niets.
 • 23:53: Bij shift + Pager (On) hoor ik driemaal een dubbele hoge pieptoon, staat er in het scherm PAGER_ON, en daarna wordt het scherm weer leeg.
 • 23:54: Bij INTCM/PAGE op het basisstation gaat het basisstation piepen, maar verder gebeurt er niets.
 • 23:54: Bij Shift+Pub/Priv op Greenhopper staat er op het scherm "Pub: 1-0096". Dan opnieuw Shift+Pub/Priv en er staat weer "Pri: 1-64F1".
 • 23:55: Bij Shift+Lock verschijnt er een slotje op het scherm. Ik krijg hem niet meer weg. :(
 • 23:57: Hij staat er nog als ik de telefoon herstart.
 • 23:58: Bij "1234" gaat het slotje weg. (Ik merk nu pas dat ik de cijfers wel in kan typen, maar dat het slechte knopjes geworden zijn.)
 • 00:00: Telefoon gaat uit. Batterij waarschijnlijk leeg.

Ik pak de batterij uit de oplader, leg de Greenhopper terug in de oplader, en doe de batterij in de Kermit.

 • 00:01: Kermit gaat niet aan bij het opendoen van het klepje. Hij piept bij het drukken op "on". Als ik "on" ingedrukt hou, gaan alle elementen van het display aan, maar als ik "on" loslaat gaan ze ook weer uit. Batterij niet ver genoeg opgeladen?
 • 00:22: Greenhopper weer gepakt. "RD" geeft nu een ander nummer, namelijk "P", die die ik net geprobeerd heeft. RD is dus waarschijnlijk re-dial.
 • 00:23: Als ik op "REG" druk op het basisstation, gaan de POWER- en IN USE-lampjes knipperen. Na ongeveer 20 seconden stoppen ze daarmee, gaat het power-lampje weer aan, en het inuse-lampje weer uit.

Ik verwissel de batterijen, want ik wil met de Kermit spelen.

 • 00:31: Ik zet de Kermit aan, er verschijnt "1-815d" in het display. Vergelijkbaar met de Greenhopper zijn de pijltjes naar Priv en Pwr aan. Met shift-Pub/Priv gaat het pijltje naar Priv uit, het pijltje naar Pub aan, en verschijnt er "1-0094" in het display.
 • 00:33: De Kermit heeft onder zijn re-dial "0478511682" staan. Grappig, dat is een nummer in Venray: http://plusadres.nl/r-p-a-pex-venray-0478511682
 • 00:36: Voor de rest lijkt de Kermit zich hetzelfde te gedragen als de Greenhopper: ik kan niets bellen, niets reageert echt op elkaar.
 • 00:38: Shift zet een bolletje in het display linksonder, en verandert het gedrag van alle knopjes. Shift-shift is een vergelijkbare modifier. Bij de meeste knopjes doet het twee bliepjes en verder niets; bij shift-shift-1 verschijnt er "008002133163" in het display.