Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Beveiligde "Hack42" ([edit=sysop] (vervalt niet) [move=sysop] (vervalt niet)))
Regel 46: Regel 46:
  
 
=== DE WIKI ===
 
=== DE WIKI ===
Wegwijs worden op deze website doe je door de bondige handleiding [[voor nieuwe wiki gebruikers]] te checken.
+
Wegwijs worden op deze website doe je door de bondige handleiding [[voor nieuwe wiki gebruikers]] te checken. Kun je iets alsnog niet vinden? Stuur dan je vraag naar [mailto:bestuur@hack42.nl bestuur@hack42.nl] of vraag het op [irc://irc.oftc.net/hack42 netwerk: irc.oftc.net, kanaal: #hack42] (dit werkt waarschijnlijk sneller).
  
 +
{|
 +
|-
 +
| <table width="50%" align="left"><tr><td width="45%">
 
=== SPONSORSCHAP ===
 
=== SPONSORSCHAP ===
We hebben natuurlijk geld nodig om al dit 'lekkers' te bekostigen. Wilt u ons sponsoren met een regelmatige bijdrage? Neem contact met ons op: [mailto:bestuur@hack42.nl bestuur@hack42.nl] Een eervolle vermelding op onze [[Sponsoren]]pagina is dan voor u. Een sponsorschap bestaat uit een financiële ondersteuning voor een bepaalde looptijd.
+
We hebben natuurlijk geld nodig om al dit 'lekkers' te bekostigen. Het meeste wordt betaald met de contributies die we ontvangen. Maar het is ook mogelijk ons te sponsoren met een regelmatige bijdrage? Neem contact met ons op: [mailto:bestuur@hack42.nl bestuur@hack42.nl] U krijgt er uiteraard een eervolle vermelding op onze [[Sponsoren]]pagina voor terug.  
  
 +
Een sponsorschap bestaat uit een financiële ondersteuning voor een bepaalde looptijd.
 +
</td></tr></table>
 +
 +
<table width="50%" align="left"><tr><td width="45%">
 
=== DONATIES ===
 
=== DONATIES ===
Natuurlijk kunnen we donaties heel goed gebruiken, deze eenmalige giften we hebben hard nodig om Hack42 tot een succes te maken. Dus geef gul en ontvang karma, zoals velen voor u hebben gedaan.
+
Ook donaties kunnen wij heel goed gebruiken, deze eenmalige giften (dit mag financieel, maar ook in natura) hebben we nodig om Hack42 tot een succes te maken. Dus geef gul en ontvang karma, zoals velen voor u hebben gedaan.
 
<table><tr><td>Geef gul:</td><td><paypal></paypal></td></tr></table>
 
<table><tr><td>Geef gul:</td><td><paypal></paypal></td></tr></table>
Donaties boven de €50 krijgen een speciale vermelding op onze [[Donaties]] pagina. Indien u gul wilt geven maar de eervolle vermelding wilt laten passeren kunt u dit aangeven door een email te dichten aan: [mailto:bestuur@hack42.nl?subject=anonieme%20gulle%20gever bestuur@hack42.nl].
 
  
 +
Donaties boven de €50 krijgen een speciale vermelding op onze [[Donaties]]pagina. Indien u gul wilt geven maar de eervolle vermelding wilt laten passeren kunt u dit aangeven door een email te dichten aan: [mailto:bestuur@hack42.nl?subject=anonieme%20gulle%20gever bestuur@hack42.nl].
 +
</td></tr></table>
 +
|-
 +
|}
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__

Versie van 12 feb 2011 om 13:56

Stichting Hack42, de Hackerspace van Arnhem en omstreken!

Stichting Hack42 is de hackerspace van Arnhem en omstreken. We zijn sinds 9 april 2010 statutair en sinds 1 februari 2011 hebben we onze eerste SPACE! Ons bezoekadres is: Broekstraat 18, vlakbij het Airborneplein en makkelijk te bereiken met het OV. Iedereen is welkom! Kijk op spacestate of twitter of de space open is. Routebeschrijving

Ons hoofdcommunicatiekanaal is te vinden op IRC, netwerk: irc.oftc.net, kanaal: #hack42. Feel free to drop in! Onze verdere communicatie verloopt via de (low-volume) mailinglist (schrijf je in!). Ook is er een linkedin hack42 groep om lid van te worden en een Facebook om een krabbel achter te laten

Doelstelling Hack42

Stichting Hack42 wil kunst, cultuur en technologie samenbrengen. Dit doet ze voor haar deelnemers en bezoekers middels:

  • Projecten: Vanuit Hack42 bieden we zowel ruimte als een netwerk (van deelnemers voor kennisdeling) aan om individuele en groepsprojecten uit te voeren. De meeste projecten tonen aan hoe 'out of the box' denken tot leuke resultaten kan leiden.
  • Activiteiten: Hack42 organiseert ook activiteiten als Presentaties/Lezingen en Workshops met als doel het uitwisselen van kennis over technische (vaak IT-gerelateerde) zaken.
  • Het Museum: We werken hard aan het tot stand brengen en in stand houden van een prachtige collectie van klassieke computer- & telefoniehardware in haar museum ten toon gesteld met als doel deelnemers de kans te geven er kennis en ervaring mee op te doen, eventueel/uiteraard met hulp van mededeelnemers. Het Museum is ook te bezichtingen door bezoekers.
  • Sociaal: Gezellig socializen hoort er ook bij, geen project of activiteit bij te wonen? Even geen zin om ouwe hardware aan te slingeren? Ontmoet dan andere deelnemers, misschien komt er nog wat leuks uit voort.
 
 
Een hackerspace of hackspace (afkomstig van Hacker en space (ruimte). Ook wel makerspace of creatieve space) is een reële, (irl, in tegenstelling tot een virtuele) plaats waar mensen met gemeenschappelijke interesse, meestal in wetenschap, technologie, digitale en elektronische kunst, elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken.

Een hackerspace kan gezien worden als een open laboratorium voor iedereen, atelier, werkplaats, workshopruimte en/of studio waar mensen van diverse achtergronden kunnen samenkomen om materiaal, werktuigen en kennis te delen en om dingen te maken.
 


 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hackerspace Hackerspace, Wikipedia

TOF! Ik wil ook meedoen!

Gezellig! Informatie over hoe deelnemer te worden vind je hier. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om langs te komen tijdens de eerstvolgende meet & greet of ons te bezoeken tijdens andere activiteiten. Wil je er ook bij zijn? Klik op de link en zet je naam erbij. Het is voor deelnemers tevens mogelijk een activiteit toe te voegen [Agenda verversen]

Activiteit Datum Locatie Contact
De space inhoud en overige verhuizen 1 juni 2020 23:59:59 - 30 september 2020 23:59:59 Vrijland en Krukjesweg [[User:Bestuur|Bestuur]]
Inpak dag 1 4 juli 2020 12:00:00 - 4 juli 2020 00:00:00 Vrijland [[User:Spider|Spider]]
Bijeenkomst 14 juli 2020 14 juli 2020 20:00:00 - 14 juli 2020 21:00:00 Hack42 [[User:Bestuur|Bestuur]]
Bijeenkomst 28 juli 2020 28 juli 2020 20:00:00 - 28 juli 2020 21:00:00 Hack42 [[User:Bestuur|Bestuur]]
Bijeenkomst 11 augustus 2020 11 augustus 2020 20:00:00 - 11 augustus 2020 21:00:00 Hack42 [[User:Bestuur|Bestuur]]
Bijeenkomst 25 augustus 2020 25 augustus 2020 20:00:00 - 25 augustus 2020 21:00:00 Hack42 [[User:Bestuur|Bestuur]]
Opleveren Vrijland 30 september 2020 - 30 september 2020 Hack42 [[User:Bestuur|Bestuur]]
LockCon (cancelled) 29 oktober 2020 16:00:00 - 1 november 2020 23:00:00 Baarlo [[User:Jos|Jos]]

Beschermheer

Chriet.jpegChriet Titulaer: Velen van ons kennen hem als de meest snorloze man van Nederland. Hij heeft met zijn programma 'Wondere Wereld' ons de eerste inspiratie gegeven om met techniek bezig te gaan. Daarom hebben we hem tot onze beschermheer verheven. Om dit te vieren hebben we zelfs een nieuwe 'smiley' ontworpen, de 'Chriet-smiley', gebruik hem spaarzaam: {:-)}

Hier een aflevering van Wondere Wereld: http://chriettitulaer.com/

Het geheel klinkt wellicht enigszins futuristisch, maar ik durf u bij deze te voorspellen dat over 20 jaren van nu de elektrische tandenborstel het gezichtsbepalende element van de meerderheid der Nederlandse wastafels zal zijn -Chriet Titulaer, 1987

Meer info over het project op de Jansplaats

Wat we nodig hebben

DEELNEMERS

Ons bestaansrecht ontlenen we aan de ruimte en aan onze deelnemers, en beide hebben we hard nodig. Voor de mensen doen we het uiteindelijk, om kennis en ervaring te delen door leuke activiteiten en projecten te ondernemen.
Wil je deelnemer van hack42 worden, kijk dan hier.

DE WIKI

Wegwijs worden op deze website doe je door de bondige handleiding voor nieuwe wiki gebruikers te checken. Kun je iets alsnog niet vinden? Stuur dan je vraag naar bestuur@hack42.nl of vraag het op netwerk: irc.oftc.net, kanaal: #hack42 (dit werkt waarschijnlijk sneller).

SPONSORSCHAP

We hebben natuurlijk geld nodig om al dit 'lekkers' te bekostigen. Het meeste wordt betaald met de contributies die we ontvangen. Maar het is ook mogelijk ons te sponsoren met een regelmatige bijdrage? Neem contact met ons op: bestuur@hack42.nl U krijgt er uiteraard een eervolle vermelding op onze Sponsorenpagina voor terug.

Een sponsorschap bestaat uit een financiële ondersteuning voor een bepaalde looptijd.

DONATIES

Ook donaties kunnen wij heel goed gebruiken, deze eenmalige giften (dit mag financieel, maar ook in natura) hebben we nodig om Hack42 tot een succes te maken. Dus geef gul en ontvang karma, zoals velen voor u hebben gedaan.

Geef gul:<paypal></paypal>

Donaties boven de €50 krijgen een speciale vermelding op onze Donatiespagina. Indien u gul wilt geven maar de eervolle vermelding wilt laten passeren kunt u dit aangeven door een email te dichten aan: bestuur@hack42.nl.