Uit Hack42
Versie door Spider (overleg | bijdragen) op 26 jul 2019 om 21:03 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Activiteit |Name=Open State Foundation Accountability Hack 2019 |Type=Hackathon |Location=Tweede Kamer (Den Haag) |StartDate=oktober 4, 2019 00:00:00 |EndDate=okt...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Hackathon: Open State Foundation Accountability Hack 2019
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
[[image:{{{Picture}}}|360x360px]]
Naam Open State Foundation Accountability Hack 2019
Locatie Tweede Kamer (Den Haag)
Datum oktober 4, 2019 00:00:00 - oktober 4, 2019 00:00:00
Contact https://accountabilityhack.nl
Info Hackathon Tweede Kamer
{{{Picture}}} File:{{{Picture}}}Property "Event Picture" (as page type) with input value "File:{{{Picture}}}" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.


Open State Foundation organiseert uit naam van de Tweede Kamer dit jaar weer een Accountability Hack. Wellicht is dit een interessant event om te delen met jullie community. Er zijn twee challenges waarvoor een doorontwikkelbudget van 20.000 euro te winnen valt na de hackathondag op 4 oktober 2019.

Challenge 1: lumpsumbekostiging in het onderwijs De lumpsumbekostiging in het onderwijs creëert flexibiliteit, maar zorgt er ook voor dat de Tweede Kamer de bestedingen moeilijker kan volgen. Wat voor toepassingen kunnen er gecreëerd worden met open data om de Tweede Kamer te helpen?

Challenge 2: geneesmiddelenprijzen Het is belangrijk ervoor te zorgen dat patiënten nu en in de toekomst toegang hebben tot betaalbare medicatie. Verschillende fracties hebben aangedrongen op het openbaar maken van medicijnprijzen, maar de minister voor Medische Zorg stelt dat er dan geen bedrijf meer bereid zou zijn om deel te nemen aan prijsonderhandelingen. Hij zet nu onder meer in op het aanpassen van referentielanden bij de vaststelling van maximumprijzen voor geneesmiddelen. Kan open data ons meer inzichten bieden?

Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan deze hackathon. Meer over de challenges, algemene voorwaarden en het aanmeldformulier vind je hier: https://accountabilityhack.nl/.

Omdat de Accountability Hack en de meet-up in de Tweede Kamer georganiseerd worden, dien je je vooraf via het inschrijfformulier aan te melden. Daarnaast ben je verplicht legitimatie (ID-kaart, Paspoort of Nederlands rijbewijs) mee te nemen om je te kunnen legitimeren.


Wie