Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Meeting: Bijeenkomst 16 april 2024
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Krukjesweg.jpg
Naam Bijeenkomst 16 april 2024
Locatie Cruquiusland
Datum april 16, 2024 20:00:00 - april 16, 2024 21:00:00
Contact Bestuur
Info Tweewekelijkse bijeenkomst met vergadering
Vorige bijeenkomst: Bijeenkomst 2 april 2024
Volgende bijeenkomst Bijeenkomst 30 april 2024
Krukjesweg.jpg File:Krukjesweg.jpgDe metameet is een gezellige - tweewekelijkse - bijeenkomst van Hack42. Een kans voor deelnemers om bij te praten en voor geïnteresseerden om kennis met ons te maken.

Daarnaast gebruiken we de bijeenkomst om te vergaderen. Op de agenda staan zaken die zijn gebeurd, gaan gebeuren, of nu aan het gebeuren zijn. Activiteiten, projecten, random onderwerpen. Kortom, alles wat we belangrijk vinden.

De vergadering begint om 20:00 uur en eindigt na het verdelen van het corvee. De metameet begint zodra de eerste deelnemer komt en eindigt zodra de laatste weggaat.

Het verslag van de vorige keer is hier te vinden.

Agenda

Mededelingen

Gedane zaken

Komende zaken

Lopende zaken

 • Stofhok -> Werkplaats?

De projectrondvraagupdatenabranderronde

Corvee

na-nabranders

 • ?

Aanwezigen

Aanmelden? Zet je naam op de lijst! Als je ook wilt eten in de space kan je je uitleven in onze Keuken.

Ik kom wel

Ik kom niet

Verslag

Aanwezig: 13

 • Update vanuit bestuur

Scratte en Wessel hebben zich afgemeld vanavond.

  • Check je adres op je deelnemersfactuur, geef wijzigingen door.

We hebben weer plannen voor fysieke post, en het is leuk als dat bij je aankomt.

  • Gedrag en omgangsvormen

We zijn als bestuur bezig met hoe we als bestuur samenwerken en communiceren en zijn van plan om dit ook door te trekken in de grote groep. En de groep is tegenwoordig best groot. Daarom zijn we aan het kijken of we aan de gang moeten met beschreven gedrag en omgangsvormen, en vertrouwenspersonen.

  • Deelnemersvergadering

Ter bespreking van het jaarverslag 2023 en budget 2024, we zijn nog bezig met de laatste punten, maar hebben het overleg al gepland. Officiele uitnodiging en jaarverslag worden nog per email verzonden.

Een beetje vooruitlopend op het jaarverslag en het budget voor dit jaar. De kosten zijn gestegen en we moeten terug naar de basis, daarom gaan we ook weer strikter om met declaraties. Vraag deze vooraf aan via het online declaratieformulier zodat we dit als bestuur kunnen overleggen. Is het niet van tevoren aangevraagd (via het online declaratieformulier) dan bedanken we je alvast hartelijk voor je donatie.

 • Bestuursvergadering

We hebben veel besproken, zoals ook op deze agenda te zien.

 • VerjaardagsBBQ

Was helaas koud en regenachtig, maar wel gezellig.

 • Zonnepanelen

Zijn eindelijk aangesloten, maar we willen er graag meer. Dit is snel terug te verdienen. Kun je dit voor de space regelen dan graag contact opnemen met Mendel.

 • Trap afgesloten

Scout heeft de trap dichtgemaakt. \o/

 • Tweede editie HOI

Voor wie er niet bij kon zijn, en alle inmiddels nieuwe deelnemers.

Lurwah is bezig geweest met de 2e editie van de Cruquiuslandkaart, hierop worden ook tools gelinkt. De tools en de ruimte-pagina's op de wiki lopen erg achter. Kunnen er mensen helpen met de wiki updaten van de tools-pagina's? Wees niet bang om het verkeerd te doen, er is een undo knop.

 • SPAMSPAMSPAM

Nieuwsbrief voor geïnteresseerden, bijvoorbeeld vrienden en familie. Zijn er mensen die het leuk vinden hier een artikel voor mee te schrijven?

 • Video open dag

Er is een video gemaakt van de open dag, die we voor promo kunnen gebruiken. Er zit muziek onder die we niet publiek mogen gebruiken, dat moet nog aangepast voor we het kunnen delen.

 • Werkplaats

Op de Landkaart (en wiki) is het Stofhok hernoemd naar Werkplaats. Het is inderdaad een ruimte waar veel meuk gemaakt wordt, maar het is wel de bedoeling dat het ook weer schoongemaakt wordt. Zowel voor de apparaten als om te voorkomen dat de meuk niet door de hele space gelopen wordt. Graag ook de werkbanken weer opruimen/leeg houden.

 • Stofzuiger

Staat op een tafeltje, erg onhandig want het is voor veel mensen te zwaar om eraf te halen.

 • Corvee

Keuken Keukenafvoer is niet goed, moet afgeplakt worden. Frituurpan vervangen door airfryer? Vuilniszakken en containers Stofzuigen Handdoeken en was Toiletten Flexlab opruimen

 • Na-na-nabranders

Er is een wisseltap voor koffie, dus je kunt nu twee soorten koffie tappen. Er zit een smartstekker op de koffiemonster. Hij is nu aangesloten op de spacestate. Hij gaat uit als de space uit is. Als de space aan gaat moet je het handmatig aan zetten. Hint: als het lampje brandt dan is de koffie UIT. (Dan kun je in het donker ook het knopje vinden) Het duurt tussen 20 en 30 minuten om op te warmen.