Uit Hack42
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: smartphone_bricking
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Smartphone bricking Picture.jpg

smartphone_bricking

Naam smartphone_bricking
Door MacSimski
Status Afgerond
Madskillz Hacking, lego, hotmelt
Doel / Omschrijving
veranderen van een foonhoesje zodat er wat meer mee kan
Alle Projecten - Project Toevoegen
File:Smartphone bricking_Picture.jpg noez

Algemeen

Mijn telefoon heeft een redelijk goeie camera met 12Mp en een goeie lens, maar mist echte MacroVision(tm). Door het toevoegen van wat lego is er niet alleen een macrolens op te bevestigen, maar ook kun je van lego een statief-adapter maken of een houder voor bijvoorbeeld dia's.

Uitvoering

Zoek een goedkoop stevig hoesje voor je foon en een loupe van niet al te grote diameter. test de loupe van tevoren voor de camera van je foon zodat je zeker weet of het wel gaat werken. voor mijn camera/lens combinatie werkt een lens die aan een kant vlak is het beste. dat verschilt per camera. Heeft je foon een camera met minder dan 3 MP, bespaar je de moeite en koop een echt toestel.


De door mij uitgezochte lens bleek 30mm te zijn en met een grote gatenboor in de kolomboormachine was er uit een legoplaatje prima een houder te boren. Met smeltlijm is vervolgens de lens vastgezet in het plaatje lego. Doordat de lens bij mijn foon iets uit het toestel steekt, maakt de dikte van de plaat lego die op het toestel wordt vastgelijmd niet uit.


The shield clamps to the phone
MacroVision(tm) all the way
Idle configuration. tripod mount is in my pouch