Uit Hack42
< Gebruiker:WitchDoc(Doorverwezen vanaf WitchDoc/MakePy)
Ga naar: navigatie, zoeken
Project: MakePy
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
Schroefje24.png
NoProjectPicture.jpg

MakePy

Naam MakePy
Door WitchDoc
Status Planning
Madskillz All the skills
Doel / Omschrijving
Devboard
Alle Projecten - Project Toevoegen

Add your picture plz.


Wat

Een development bordje met een STM32, Wifi en micro-Sd kaartje. Breadboard vriendelijk. Met een web-based/javascript IDE on chip (of iig op de SD kaart), zodat er enkel een browser nodig is om je "microcontroller"/IoT/whatever project te kunnen beginnen.

Waarom

Omdat een Arduino geen Wifi heeft. Omdat er altijd gedonder is met USB connecties, configuraties en verschillende operating systemen. Omdat het cool is en omdat het kan.

Hoe

Ik wil een aantal dingen combineren, een ESP8266 waarop een webserver draait met een IDE in javascript (als het kan compleet op de module, anders offloaden naar de SD kaart). Deze server moet code op kunnen slaan op een SD kaart. Verder komt er op het bordje een STM32 microcontroller waarop de micropython code draait. Je moet via de IDE code in kunnen kloppen, opslaan en uit laten voeren door de STM32. Het complete bordje zou ongeveer het formaat van een Arduino Nano moeten hebben, zodat je het op een breadboard kan steken. Bij voorkeur ook de mogelijkheid van "shields" toevoegen maar dan wel, net als bij de beaglebone, met een eeprom waarmee een shield zich identificeert. Eventueel is via die eeprom ook een library beschikbaar voor het gebruik van de shield zelf. Een STM32 heeft vrij veel IO pinnen, ik wil voor de shields graag andere pinnen gebruiken dan die voor de gebruiker beschikbaar zijn, i.e. de pinnen die in het breadboard steken conflicteren op geen enkele wijze met de IO pinnen waar een shield op geplugged wordt.

What else

Het wordt geen Arduino kloon. Niet pin compatible, niet shield compatible, niet Arduino IDE compatible. Enige nuancering is misschien op zijn plaats; ik ben niet van plan aan voorgaande punten enige tijd of aandacht te besteden, mocht er iemand zijn die dat wel wil dan moet zij of hij vooral haar of zijn gang gaan!

Wat mij wel mooi lijkt is een git integratie in de IDE.

Hardware

  • ESP8266 (module of chip?)
  • ARM cortex M3 of M4 (afhankelijk van prijs/prestatie)
  • Afhankelijk van prijs en/of beschikbare ruimte; een eeprom van enkele MB's of een SDIO socket
  • micro USB socket
  • Spanningsregelaar, liefst met better management
  • ledjes en switches (aantal ook afhankelijk van beschikbare ruimte)

Software

To be done