Persbericht: Hackerspace opent deuren in Arnhem

Het voormalige gebouw van de Sociale Dienst aan Broekstraat 18 heeft per februari een nieuwe bestemming gekregen. Na diverse jaren van leegstand heeft Stichting Atelierbeheer Slak het pand in beheer genomen, zij verhuren de kamers als atelierruimte aan verschillende kunstenaars. Een groot gedeelte van de begane grond is verhuurd aan Stichting Hack42, een groep creatieve techneuten die kunst, cultuur en technologie willen samenbrengen.

De ruimte van 200 m2 is door Stichting Hack42 ingericht als hackerspace, een plaats waar mensen met gemeenschappelijke interesse in wetenschap, technologie, digitale en elektronische kunst elkaar kunnen ontmoeten om materiaal, werktuigen en kennis te delen en dingen te maken. Naast de drie werkplaatsen, een audiostudio, lezingenzaal en een zithoek met bar, is er ook plaats gemaakt voor een museum met klassieke computer- en telefoniehardware.

Op zaterdag 26 februari aanstaande opent Stichting Hack42 de deuren van de hackerspace. De opening wordt gevierd met een feest en een barbecue, waarbij rondleidingen door de diverse ruimtes worden gegeven. De opening zal worden verricht door XS4All-oprichter en hacker van het eerste uur: Rop Gonggrijp. Hack42 nodigt mensen uit Arnhem en omgeving uit langs te komen, techneut of geen techneut, en de festiviteiten bij te wonen. Meer informatie hierover is te vinden opĀ http://hack42.nl/wiki/
Foto’s

 

Over de auteur

Rick Deckardt

Hacker, Chef, InfoSec-Geek, Founder & secretaris van Hack42

Andere berichten door

Websitehttp://deckardt.nl/

#23

02 2011